Sanatate Timiș

Timişoara va găzdui conferinţa Imunoterapia cancerului, în organizarea Asociaţiei Oncohelp

Timișoara va găzdui, în perioada 20 – 23 februarie, conferința cu tema „Imunoterapia cancerului” La eveniment vor participa în jur de 400 de medici oncologi, radioterapeuți, hematologi, și alte specialități conexe – intenția organizatorilor, Asociația OncoHelp, fiind aceea de a continua dezbaterile inițiate la nivel național pe tema imunoterapiei. Această conferință este organizată sub umbrela “OncoHelp Winter School” – eveniment educațional al asociaţiei, aflat anul acesta la cea de-a treia ediție.

În cadrul conferinței le va fi oferită participanților o informare aprofundată asupra noutăților apărute în domeniul terapiilor imune în România, și se vor discuta aspecte legate de zona translațională a medicinei și posibilele evoluții ale acesteia. Având în vedere caracterul educațional de școală de iarnă se va insista mult asupra aspectelor practice și asupra interactivității întregului eveniment, iar conferința va fi prefațată de un curs de imunologie fundamentală, extrem de apreciat de participanții la edițiile anterioare.

„Pe parcursul a patru zile, între 20-23 februarie, Conferința “Imunoterapia cancerului” se desfășoară, ca și în anii precedenți, la hotel Timișoara și adună laolaltă oncologi din toate colțurile țării. Anul acesta am invitat din nou personalități de marcă ce vor evidenția progresele rapide ale terapiilor imune, sub forma unor prelegeri și discuții interactive. Sunt anunțate oficial patru dezbateri incendiare, în care combatanții vor lupta cu îndârjire pentru supremația propriilor convingeri. Desigur, orice alte dezbateri la sfârșitul prelegerilor sunt binevenite. A treia oară e cu noroc”, spune un vechi proverb. S-a menținut tendința ultimelor ediții în care tot mai mulți colegi ni s-au alăturat, în calitate de participanți sau speakeri. Anul acesta avem 66 speakeri și aproape 400 de participanți înscriși” a declarat Șerban Negru, din partea Asociației OncoHelp.

Personalități de marcă din domeniul oncologiei medicale românești și internaționale sunt invitate să susțină prelegeri, precum și prezentări interactive – astfel încât participanții vor avea ocazia de a împărtăși idei și exemple de bună practică. Pe lângă prelegerile științifice, evenimentul va include și expoziții de prezentare a produselor farmaceutice utilizate în terapia oncologică.

Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament inovator în lupta împotriva cancerului. Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă. Se anticipează că, în viitor, imunoterapia oncologică va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalitățile tradiționale de tratament – chimioterapia, radioterapia sau terapiile țintite – vor ramâne pe plan secundar.

Related posts

Afaceri românești în pandemie: s-a lansat primul sabot medical antibacterian

Traian Dan

Timișoara: Pod identic cu Hulme Arch Bridge din Manchester, finalizat în 2020

Stefana Muresan

Fondatorul Regina Maria cumpără pachetul majoritar de acţiuni la Intermedicas

Stefana Muresan

Secom, investiție de 40.000 de euro într-un magazin la Cluj Napoca

Stefana Muresan

Pharma Points, aplicația gratuită care îți spune în ce farmacie găsești medicamentul de care ai nevoie

Papuc Irina

Alianța Vestului vrea tren de mare viteză între Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

Municipalitatea din Timişoara, aproape de un scandal generalizat cu proprietarii de centre comerciale şi supermarketurile din oraş

Robert Bloancă

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

Timișoara: Clădirea Athena, cel mai mare spital privat din vestul țării, cumpărată cu 4 milioane euro

Stefana Muresan

Cea mai spectaculoasă ediție Bookfest Timișoara

Stefana Muresan

Dezbatere despre publicitatea medicamentelor și dispozitivelor medicale, dar si despre codul etic pentru marketingul din industrie

Papuc Irina

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

Ţiriac Imobiliare vizează Timișoara și Brașovul

Stefana Muresan

Cele mai de succes afaceri din anului 2018 din Timiş au fost premiate la Topul Firmelor

Robert Bloancă

Noua conducere a Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. „Misiunea noastră este să asigurăm accesul pacienților la medicamente”

Ion Surdu

Laurențiu Mihai (OSMR): ”Medicamentele vor putea fi puse în circulație pe teritoriul UE numai dacă respectă noile reguli de securitate”

Stefana Muresan

Peste 500 de arbori sădiți în campania de plantări de toamnă la Oradea

Traian Dan

Credit bancar online pentru proceduri stomatologice: Clinica ABC Eurodent a lansat programul "Zâmbet cu buletinul"

Stefana Muresan

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Robert Bloancă

Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor din Ocna Mureș și Zlatna

Stefana Muresan

Leave a Comment