Bihor Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Oradea vrea să-și dezvolte sectorul de IT prin atragerea elevilor către specializările de profil ale Universității Oradea. Astfel, elevii claselor a XI-a (semestrul II) și a XII-a pot obține burse școlare în cuantum de 200 lei/lună, acordate prin programul „Make IT in Oradea”, dacă doresc să urmeze cursurile universitare în Oradea.

Până în prezent s-au înscris și au beneficiat de bursă un număr de 33 de elevi.

Lansat la începutul anului 2019, Programul local „Make IT in Oradea” (Realizează-te în Oradea) are drept scop creșterea gradului de interacțiune dintre municipalitate, liceele orădene, universitate și firmele orădene consacrate în domeniul IT, oferind o șansă reală tinerilor pasionați de a rămâne sau (re)veni în Oradea.

Condiții

Pentru nivelul liceal, programul prevede acordarea de burse școlare elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la liceele și colegiile orădene care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: sunt înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar – profilul Real, specializarea matematică/informatică, din rețeaua școlară a municipiului Oradea sau care au obținut rezultate la concursuri de specialitate – robotică, informatică, matematică, indiferent de profilul la care sunt înscriși; au obţinut media generală de cel puţin 8,50, nota 10 la purtare în anul şcolar anterior.

Elevii beneficiari de bursă au obligația înscrierii după terminarea clasei a XII-a și admiterii la o universitate din Oradea, la specializări axate pe un curriculum din domeniul IT (ex. Calculatoare și Tehnologia Informației, Ingineria sistemelor, Cibernetică, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, Cibernetică economică etc.), în caz contrar aceștia vor restitui contravaloarea bursei încasate (pe toată perioada acordării acesteia), condiție care se va transpune prin încheierea unui acord între tutorele legal și municipiul Oradea.

Bursa integrală se acordă pentru o frecvență școlară lunară integrală, valoarea acesteia fiind calculată proporțional cu numărul de zile de şcolarizare şi prezenţa şcolară înregistrată în luna anterioară, conform catalogului, excepție făcând absențele motivate.

Cererile de acordare a burselor școlare din cadrul Programului „Realizează-te în Oradea” (model atașat) se depun la secretariatul unității de învățământ la care învață elevul.

Secretariatele unităților de învățământ înregistrează cererile și verifică dacă sunt îndeplinite condițiile stabilite prin H.C.L. nr. 1285/2018, iar decontarea burselor se face în baza tabelului emis și transmis de unitatea de învățământ către Municipiul Oradea.

Related posts

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Comisia lansează inițiativa SURE: 100 de miliarde de EURO pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor

Papuc Irina

Connections intră pe piața din Asia

Ligia Voro

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Nicolae Pop

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] The Drinking Waters of Transylvania

Transilvania Business

VGP must constantly be ready to respond to new investment opportunities

Ionut Oprea

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Papuc Irina

Universitatea de Vest Timișoara – potențial de excelență internațională

Nicolae Pop

Accizele la benzină şi motorină cresc. Vezi toate măsurile cuprinse în Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Stefana Muresan

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan: „Am convingerea fermă că asigurarea unui nivel cât mai ridicat al culturii de securitate reprezintă cheia gestionării riscurilor de natură cibernetică”

redactia

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

Edu Lab, atelierul de design thinking, găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural

Nicolae Pop

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

ADR Vest – 20 de ani de la înființare

Stefana Muresan

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Se deschide cel mai mare magazin de modă din Transilvania

Nora Dumitrescu

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

FOTO: Promisiuni de încă 33,5 km din Autostrada Transilvania

Ligia Voro

Leave a Comment