Delgaz Grid va moderniza 26 km din rețeaua Clujului

Nouă proiecte de investiții, de 11 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în județ. Lucrările vizează modernizarea conductelor și a branșamentelor de gaz pe 26 km.

“Am alocat în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Vom continua proiectele de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz din Viișoara, pe 11 km, respectiv peste 7 km de conducte și branșamente vor fi înlocuiți pe străzile din Pădureni”, a menționat directorul Delgaz Grid, Ferenc Csulak.

În Cluj Napoca vor fi modernizați 7 km din rețeaua de distribuție, în principal pe străzile Busuiocului, Sitarilor, Valea Chintăului, Paris, Răsăritului, Câmpul Pâinii, A. Borza, I. Creangă, G. Șincai, Neagră și V. Babeș.

Anul trecut în județ s-au derulat șase proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit 24 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu 10 km, pentru racordarea de noi consumatori.

Cea mai mare parte a rețelei de gaz, 11 km, a fost înlocuită în Viișoara iar în Turda au fost înlocuiți 5 km pe străzile P. Maior și Săndulești, valoarea acestor investiții depășind 6 milioane de lei. Delgaz Grid a investit anul trecut 210 milioane de lei, în special pentru modernizarea a 340 km de conducte și de branșamente de gaz.

Compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova.

De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Exit mobile version