Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delgaz Grid va moderniza 26 km din rețeaua Clujului

Nouă proiecte de investiții, de 11 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în județ. Lucrările vizează modernizarea conductelor și a branșamentelor de gaz pe 26 km.

“Am alocat în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Vom continua proiectele de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz din Viișoara, pe 11 km, respectiv peste 7 km de conducte și branșamente vor fi înlocuiți pe străzile din Pădureni”, a menționat directorul Delgaz Grid, Ferenc Csulak.

În Cluj Napoca vor fi modernizați 7 km din rețeaua de distribuție, în principal pe străzile Busuiocului, Sitarilor, Valea Chintăului, Paris, Răsăritului, Câmpul Pâinii, A. Borza, I. Creangă, G. Șincai, Neagră și V. Babeș.

Anul trecut în județ s-au derulat șase proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit 24 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu 10 km, pentru racordarea de noi consumatori.

Cea mai mare parte a rețelei de gaz, 11 km, a fost înlocuită în Viișoara iar în Turda au fost înlocuiți 5 km pe străzile P. Maior și Săndulești, valoarea acestor investiții depășind 6 milioane de lei. Delgaz Grid a investit anul trecut 210 milioane de lei, în special pentru modernizarea a 340 km de conducte și de branșamente de gaz.

Compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova.

De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Articolul următor

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share