Cluj Energie Ultimele stiri

Delgaz Grid va moderniza 26 km din rețeaua Clujului

Nouă proiecte de investiții, de 11 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în județ. Lucrările vizează modernizarea conductelor și a branșamentelor de gaz pe 26 km.

“Am alocat în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Vom continua proiectele de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz din Viișoara, pe 11 km, respectiv peste 7 km de conducte și branșamente vor fi înlocuiți pe străzile din Pădureni”, a menționat directorul Delgaz Grid, Ferenc Csulak.

În Cluj Napoca vor fi modernizați 7 km din rețeaua de distribuție, în principal pe străzile Busuiocului, Sitarilor, Valea Chintăului, Paris, Răsăritului, Câmpul Pâinii, A. Borza, I. Creangă, G. Șincai, Neagră și V. Babeș.

Anul trecut în județ s-au derulat șase proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit 24 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu 10 km, pentru racordarea de noi consumatori.

Cea mai mare parte a rețelei de gaz, 11 km, a fost înlocuită în Viișoara iar în Turda au fost înlocuiți 5 km pe străzile P. Maior și Săndulești, valoarea acestor investiții depășind 6 milioane de lei. Delgaz Grid a investit anul trecut 210 milioane de lei, în special pentru modernizarea a 340 km de conducte și de branșamente de gaz.

Compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova.

De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Related posts

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Leave a Comment