Agricultura Comert Slider Ultimele stiri

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Carrefour România lansează a doua ediție a programului Creștem România BIO, cea mai amplă inițiativă de sprijinire a fermierilor români care vor să facă trecerea la agricultura ecologică. Creștem România BIO este o mișcare națională de susținere a agriculturii sustenabile și de încurajare a obiceiurilor sănătoase de consum, având la bază produsele BIO.

Programul Creștem România Bio a luat naștere din dorința de a oferi oricărui agricultor șansa de a intra în procesul, uneori anevoios, al certificării bio, fiind – totodată – atenți la interesul în creștere al consumatorilor noștri pentru acest segment de produse, dar și la o practică durabilă, cu atenție sporită față de protejarea mediului înconjurător. Rolul de liant pe care Carrefour și l-a asumat în această amplă mișcare de susținere a agriculturii ecologice, conectând autorități, certificatori, fermieri și consumatorul român, este reflectat printr-un număr de 75 de fermieri aflați în diferite stadii de conversie, în cadrul programului. Anul acesta, ne propunem să atragem un număr cel puțin egal de agricultori și să consolidăm ecosistemul deja creat” a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

Tocmai am încheiat primul an de conversie la BIO și a fost, într-adevăr, diferit, prin modul de cultivare și soluțiile folosite. Cei de la Carrefour mi-au oferit toate informațiile și sprijinul necesare în demersurile pentru certificare. Bio este agricultura de viitor, iar lumea deja începe să conștientizeze beneficiile și să caute produse crescute natural și cu grijă pentru natură”, a precizat Iulian Tunsu, unul dintre agricultorii înscriși în program în 2019.

A doua ediție a programului Creștem România BIO se adresează tuturor agricultorilor care sunt interesați de conversia la BIO, indiferent de locația sau dimensiunea producției lor. De asemenea, se pot înscrie în program atât agricultori care urmează să își certifice pentru prima oară culturile, cât și cei care sunt deja în proces de conversie. Înscrierile se fac online, în perioada 24 februarie-15 mai 2020, pe www.crestemromaniabio.ro sau direct în magazine, în întreaga rețea de hipermarket-uri Carrefour din țară (la Recepție Clienți).

Beneficii

Fermierii care se vor înscrie în program vor beneficia de un contract ferm pe perioada de conversie (1-3 ani) și încă 2 ani după momentul în care devin producători BIO. Carrefour va achiziționa întreaga producție pe toată durata contractului;preluarea costurilor de certificare pentru toată perioada de conversie, atât în cazul agricultorilor care urmează să își certifice pentru prima oară culturile, cât și în cazul agricultorilor care sunt deja în proces de conversie.

De asemenea, femierii vor primi consiliere pentru procesul de conversie la BIO, în ceea ce privește procedura de elaborare a dosarului, în parteneriat cu organismul de certificare Ecocert.

Alt beneficiu este promovarea și vânzarea produselor rezultate, începând cu primul an de conversie, ca produse convenționale, iar din al doilea an, sub eticheta „în conversie la BIO”, la un preț superior produselor din agricultura convențională. Carrefour este primul retailer care va introduce o astfel de etichetă, încercând, prin acest demers, să sprijine atât agricultorii în procesul de conversie, cât și să desfășoare acțiuni de informare a consumatorilor cu privire la beneficiile BIO.

Fermierii vor mai fi susținuți și consiliați pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv prin suport de marketing, promovare, packaging (biodegradabil) pentru produsele ecologice rezultate din aceste parteneriate.

Prima ediție a programului Creștem România Bio, lansată în martie 2019, a avut peste 200 de fermieri înscriși, dintre care 75 au fost eligibili. Începând cu luna iunie a acestui an, produsele acestora vor fi disponibile în Carrefour cu eticheta „În conversie la BIO”, aducând mai aproape de consumator producția locală în curs de certificare BIO.

Related posts

Fabricile din Maramureș vor dispune de debite de apă suplimentare

Nora Dumitrescu

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

A. I.

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Clujul va avea un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţie de 45 de milioane de euro

Stefana Muresan

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

redactia

Recunoașterea europeană a internaționalizării la UVT

Papuc Irina

Fermierii vor declararea stării de calamitate și amânarea ratelor prin două ordonanțe

Traian Dan

Noul val în automotive

Ligia Voro

Declarația pe propria răspundere și garanțiile eliminate de la IMM Invest

Traian Dan

CJ Arad investeşte peste 80 mil. lei pentru modernizarea unui drum judeţean

Stefana Muresan

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Stefana Muresan

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

Autorităţile române au trimis CE, spre aprobare, proiecte de 629 milioane euro în decembrie 2018

redactia

Uzina din Dragomirești va produce zilnic, în sistem automatizat, peste 350.000 de măști

Ion Surdu

Electric Castle a început în forță și îi așteaptă astăzi pe Limp Bizkit

Ligia Voro

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

China-CEE Investment Cooperation Fund II anunţă prima închidere cu un capital atras de 800 milioane de dolari

Stefana Muresan

Sălile de fitness se mută în online. Cum își gestionează afacerea un cuplu din Sibiu

Ion Surdu

Case familiale, locuințe protejate și centre de zi moderne vor fi construite în Timiș cu bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment