Agricultura Comert Slider Ultimele stiri

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Carrefour România lansează a doua ediție a programului Creștem România BIO, cea mai amplă inițiativă de sprijinire a fermierilor români care vor să facă trecerea la agricultura ecologică. Creștem România BIO este o mișcare națională de susținere a agriculturii sustenabile și de încurajare a obiceiurilor sănătoase de consum, având la bază produsele BIO.

Programul Creștem România Bio a luat naștere din dorința de a oferi oricărui agricultor șansa de a intra în procesul, uneori anevoios, al certificării bio, fiind – totodată – atenți la interesul în creștere al consumatorilor noștri pentru acest segment de produse, dar și la o practică durabilă, cu atenție sporită față de protejarea mediului înconjurător. Rolul de liant pe care Carrefour și l-a asumat în această amplă mișcare de susținere a agriculturii ecologice, conectând autorități, certificatori, fermieri și consumatorul român, este reflectat printr-un număr de 75 de fermieri aflați în diferite stadii de conversie, în cadrul programului. Anul acesta, ne propunem să atragem un număr cel puțin egal de agricultori și să consolidăm ecosistemul deja creat” a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

Tocmai am încheiat primul an de conversie la BIO și a fost, într-adevăr, diferit, prin modul de cultivare și soluțiile folosite. Cei de la Carrefour mi-au oferit toate informațiile și sprijinul necesare în demersurile pentru certificare. Bio este agricultura de viitor, iar lumea deja începe să conștientizeze beneficiile și să caute produse crescute natural și cu grijă pentru natură”, a precizat Iulian Tunsu, unul dintre agricultorii înscriși în program în 2019.

A doua ediție a programului Creștem România BIO se adresează tuturor agricultorilor care sunt interesați de conversia la BIO, indiferent de locația sau dimensiunea producției lor. De asemenea, se pot înscrie în program atât agricultori care urmează să își certifice pentru prima oară culturile, cât și cei care sunt deja în proces de conversie. Înscrierile se fac online, în perioada 24 februarie-15 mai 2020, pe www.crestemromaniabio.ro sau direct în magazine, în întreaga rețea de hipermarket-uri Carrefour din țară (la Recepție Clienți).

Beneficii

Fermierii care se vor înscrie în program vor beneficia de un contract ferm pe perioada de conversie (1-3 ani) și încă 2 ani după momentul în care devin producători BIO. Carrefour va achiziționa întreaga producție pe toată durata contractului;preluarea costurilor de certificare pentru toată perioada de conversie, atât în cazul agricultorilor care urmează să își certifice pentru prima oară culturile, cât și în cazul agricultorilor care sunt deja în proces de conversie.

De asemenea, femierii vor primi consiliere pentru procesul de conversie la BIO, în ceea ce privește procedura de elaborare a dosarului, în parteneriat cu organismul de certificare Ecocert.

Alt beneficiu este promovarea și vânzarea produselor rezultate, începând cu primul an de conversie, ca produse convenționale, iar din al doilea an, sub eticheta „în conversie la BIO”, la un preț superior produselor din agricultura convențională. Carrefour este primul retailer care va introduce o astfel de etichetă, încercând, prin acest demers, să sprijine atât agricultorii în procesul de conversie, cât și să desfășoare acțiuni de informare a consumatorilor cu privire la beneficiile BIO.

Fermierii vor mai fi susținuți și consiliați pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv prin suport de marketing, promovare, packaging (biodegradabil) pentru produsele ecologice rezultate din aceste parteneriate.

Prima ediție a programului Creștem România Bio, lansată în martie 2019, a avut peste 200 de fermieri înscriși, dintre care 75 au fost eligibili. Începând cu luna iunie a acestui an, produsele acestora vor fi disponibile în Carrefour cu eticheta „În conversie la BIO”, aducând mai aproape de consumator producția locală în curs de certificare BIO.

Related posts

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

redactia

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total – 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Ion Surdu

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

Azomureș, premiul I la competiția Romanian CSR Awards – ediția 2020

Ligia Voro

Banca Națională a României: acțiunile întreprinse pentru a limita efectele negative ale Covid-19 asupra sistemului bancar

Papuc Irina

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Stefana Muresan

Harghita: Cea mai mare productie de cartofi de dupa Revolutie, in unele zone – 35 de tone/hectar

Stefana Muresan

Autonom a semnat un acord cu Grupul Financiar Banca Transilvania pentru achiziția BT Operational Leasing

Stefana Muresan

Începe a IV-a ediţie a Festivalului European Music Open

Ligia Voro

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Bistrița: Lacto-Muntean, cifră de afaceri de 5,1 mil. euro

Stefana Muresan

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Arad: 54 tramvaie noi, până în anul 2024

Stefana Muresan

Leroy Merlin și Auchan amenajează o unitate pre-spitalicească lângă București

Traian Dan

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

Încă un pas pentru Autostrada Nordului. Se face studiul de fezabilitate

Nora Dumitrescu

252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice până în 2020

Ligia Voro

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

Câţi bani primesc Autostrăzile Sebeş-Turda şi Transilvania în 2019

redactia

Horváth & Partners a lansat în România Steering Lab

Ligia Voro

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Ligia Voro

Karpaten Meat, 6.500 de vaci de carne rasa Angus în Sibiu

Stefana Muresan

Omul de afaceri Ștefan Gadola, Consul Onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment