Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va demara în acest an înregistrarea imobilelor din nouă comune ale Sălajului.

Instituția va coordona lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în 500 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din țară. Pentru primele 246 de comune, procedurile de atribuire vor fi inițiate în primăvară. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Comunele din Sălaj pentru care vor fi scoase la licitație lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în aprilie, sunt Almașu, Boghiș, Cizer, Cuzăplac, Hida, Ip, Nușfalău, Pericei, Rus. Suprafața vizată este de 69.888 de hectare.

Anul trecut, în Sălaj au fost eliberate gratuit pentru cetățeni 5.000 de cărți funciare, prin programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Din totalul de 61 de UAT din județ, în 37 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale.

Proiectul major de creștere a gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România are o valoare de 313 de milioane de euro. Acesta urmărește realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 5,8 de milioane ha, din 660 de UAT situate în zone rurale.

În 2019, ANCPI a lansat patru licitații pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 400 de UAT din cele 660 de comune din 40 de județe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile. 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid va moderniza 26 km din rețeaua Clujului

Articolul următor

AZO pierde din cauza OUG 114, ministrul Agriculturii speră că va fi abrogată în Parlament

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share