Informaticienii de la Fortech vin cu 50.000 de euro pentru spitale

Compania de tehnologia informației Fortech Cluj a donat 50.000 de euro pentru materiale și echipamente de protecție pentru spitale, distribuite de Asociația Beard Brothers (ABB).

”CEO-ul companiei, alături de echipa de acționari au anunțat astăzi că vor contribui cu suma de 50.000 de euro pentru a consolida gradul de protecție a personalului medical cât și capacitatea sistemului medical din Cluj-Napoca de a răspunde situațiilor generate de epidemia globală COVID-19.

Donația va merge către ABB care a inițiat o campanie privată de suplimentare a numărului de măști, combinezoane pentru paramedicii, medicii, asistentele, brancardierii și toți cei care au grijă de noi, cât și alte materiale și echipamente necesare”, potrivit conducerii Fortech.

”Suntem parte dintr-un mediu de IT local, puternic și stabil, și asta ne permite să dăm o mână de ajutor. E o datorie morală. E normal să le oferim suport cadrelor medicale și implicit comunității locale într-un astfel de moment critic pentru viitorul comunităţii.

Am încredere că gândul nostru este împărtășit și de alți jucători importanţi din industria IT locală – multinaționale sau antreprenoriale – și că într-un fel sau altul vor fi și ei parte din efortul comun, așa cum s-a întâmplat în multe alte proiecte. E o primă acțiune, nu ne vom opri aici”, a spus Călin Văduva, CEO al Fortech.

“Din păcate, trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, iar deznodamântul depinde, în mare parte, de felul în care ne mobilizăm. Ne-am decis să ajutăm cât de mult putem spitalele și medicii care au grijă de sănătatea noastră. Depunem toate eforturile pentru a achiziționa măști de protecție și combinezoane”, a menționat Cornel Hoza, președintele ABB.

Fortech este o companie de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca și birouri regionale în Iași, Oradea și Brașov. În 2019, și-a deschis un birou de consultanță și vânzări în Chicago, pentru a fi mai aproape de nevoile clienților din SUA. Aceasta are 750 de angajați și colaboratori.

Exit mobile version