Besmax Pharma Distribution și MS au semnat contractul de donație a echipamentelor ce pot salva mii de pacienți cu Covid-19. În 2 săptămâni protocoalele trebuie să fie gata

Besmax Pharma Distribution și Ministerul Sănătății au semnat contractul de donație a echipamentelor de plasmafereză ce pot salva până la 10.000 de pacienți cu Covid-19. În două săptămâni ar trebui să fie gata protocoalele terapeutice experimentale și registrele receptorilor și donatorilor de plasmă de la pacienții tratați de Covid-19. Compania s-a angajat să suplinească donația, dacă va fi nevoie.

Astăzi, Ministerul Sănătății și compania Besmax Pharma Distribution au semnat contractul de donație a trei echipamente de plasmafereză și a 3.000 de kituri ce urmează să fie repartizate în trei instituții medicale în maxim 10 zile. Echipamentul este în valoare de peste 100.000 de euro și va fi folosit pentru a pune în practică terapia experimentală de tratare a pacienților în stare critică cu plasmă de la pacienții tratați de Covid-19, terapie autorizată acum în Coreea de Sud, Japonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Canada etc. Recent, Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (n.n – Food&Drug Administration) a autorizat, de asemenea, utilizarea experimentală în scop terapeutic a plasmei recoltate de la pacienții vindecați de Covid-19.

De asemenea, autoritățile sanitare chineze au anunțat încă din 14 februarie 2020 că au inclus în protocoalele terapeutice pentru tratamentul pacienților COVID-19 administrarea de plasmă recoltată de la convalescenți, după ce s-au constatat beneficiile aduse de acest tratament: „conform rezultatelor clinice, la 12 până la 24 de ore după ce pacienții au primit tratamentul cu plasmă, ei au arătat simptome clinice îmbunătățite, cu principalii indici inflamatori în scădere, iar unii indicatori critici (cum ar fi saturația de oxigen) îmbunătățită semnificativ”.

Potrivit contractului de donație, Ministerul Sănătății:

La rândul său, compania s-a obligat să suplinească donația în cazul în care va fi nevoie și va suporta cheltuielile de mentenanță pentru o perioadă de trei ani.

Florin Hozoc, CEO al Besmax Pharma Distribution, a spus pentru Transilvania Business că astfel pot fi salvați între 3.000 și 10.000 de pacienți, iar kiturile sunt suficiente pentru o perioadă de două luni. 

„Fiecare echipament are o capacitate de 15 donări pe zi. Cele 3 echipamente vor consuma cele 3.000 de kituri în două luni, timp în care vor putea fi salvați între 3.000 și 10.000 de pacienți, în funcție de cantitatea de plasmă colectată de la fiecare donator convalescent și administrată la fiecare pacient, sau persoană cu risc de infectare”, a explicat Florin Hozoc, precizând că BPHD nu e distribuitor de echipamente de plasmafereză sau de consumabile pentru colectarea de plasmă, astfel „nu putem fi acuzați că urmărim să creăm o cerere de produse pe care apoi să le vindem doar noi”.

Besmax Pharma Distribution este o companie românească cu o experiență de peste 10 ani, specializată în comerțul cu produse farmaceutice și dispozitive medicale de ultimă generație, fiind prezentă la nivel național, în arii terapeutice diverse ce țin de imunologie clinică, transplant de organe și țesuturi, chirurgie generală, oncologie, hematologie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie. Compania este activă în special în piața produselor derivate din plasmă umană, precum imunoglobuline normale și specifice, albumina umană, factori de coagulare, seruri de testare și vaccinuri și militează, de la fondarea sa, pentru ca România să-şi dezvolte capacităţile de colectare şi procesare a plasmei umane, care este materie primă pentru multe tratamente, inclusiv cele cu imunoglobulină.

Exit mobile version