Sanatate Ultimele stiri

Besmax Pharma Distribution și MS au semnat contractul de donație a echipamentelor ce pot salva mii de pacienți cu Covid-19. În 2 săptămâni protocoalele trebuie să fie gata

Besmax Pharma Distribution și Ministerul Sănătății au semnat contractul de donație a echipamentelor de plasmafereză ce pot salva până la 10.000 de pacienți cu Covid-19. În două săptămâni ar trebui să fie gata protocoalele terapeutice experimentale și registrele receptorilor și donatorilor de plasmă de la pacienții tratați de Covid-19. Compania s-a angajat să suplinească donația, dacă va fi nevoie.

Astăzi, Ministerul Sănătății și compania Besmax Pharma Distribution au semnat contractul de donație a trei echipamente de plasmafereză și a 3.000 de kituri ce urmează să fie repartizate în trei instituții medicale în maxim 10 zile. Echipamentul este în valoare de peste 100.000 de euro și va fi folosit pentru a pune în practică terapia experimentală de tratare a pacienților în stare critică cu plasmă de la pacienții tratați de Covid-19, terapie autorizată acum în Coreea de Sud, Japonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Canada etc. Recent, Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (n.n – Food&Drug Administration) a autorizat, de asemenea, utilizarea experimentală în scop terapeutic a plasmei recoltate de la pacienții vindecați de Covid-19.

De asemenea, autoritățile sanitare chineze au anunțat încă din 14 februarie 2020 că au inclus în protocoalele terapeutice pentru tratamentul pacienților COVID-19 administrarea de plasmă recoltată de la convalescenți, după ce s-au constatat beneficiile aduse de acest tratament: „conform rezultatelor clinice, la 12 până la 24 de ore după ce pacienții au primit tratamentul cu plasmă, ei au arătat simptome clinice îmbunătățite, cu principalii indici inflamatori în scădere, iar unii indicatori critici (cum ar fi saturația de oxigen) îmbunătățită semnificativ”.

Potrivit contractului de donație, Ministerul Sănătății:

  • În maxim 10 zile va distribui cele 3 aparate, precum și kiturile, în instituțiile medicale,
  • În maxim 2 săptămâni va finaliza, împreună cu ANMDM, protocoalele terapeutice de adminsitrare experimentală a plasmei umane de la pacienții cu Covid-19 vindecați și va stabili criteriile de selecție și testare, precum și de înscriere a acestora în Registrul donatorilor convalescenți Covid-19.
  • În maxim 2 săptămâni va finaliza, împreună cu ANMDM, protocoalele terapeutice de administrare experimentală, atât pentru prevenirea infectării cu SARS COV2, cât și pentru tratamentul pacienților critici, cu deplina consultare a documentelor deja aplicate în statele UE, în SUA sau China.
  • În maxim 2 săptămâni să fie disponibil online Registrul Donatorilor Convalescenți și Registrul Receptorilor de Plasmă Convalescentă, cu stabilirea criteriilor de înregistrare.

La rândul său, compania s-a obligat să suplinească donația în cazul în care va fi nevoie și va suporta cheltuielile de mentenanță pentru o perioadă de trei ani.

Florin Hozoc, CEO al Besmax Pharma Distribution, a spus pentru Transilvania Business că astfel pot fi salvați între 3.000 și 10.000 de pacienți, iar kiturile sunt suficiente pentru o perioadă de două luni. 

„Fiecare echipament are o capacitate de 15 donări pe zi. Cele 3 echipamente vor consuma cele 3.000 de kituri în două luni, timp în care vor putea fi salvați între 3.000 și 10.000 de pacienți, în funcție de cantitatea de plasmă colectată de la fiecare donator convalescent și administrată la fiecare pacient, sau persoană cu risc de infectare”, a explicat Florin Hozoc, precizând că BPHD nu e distribuitor de echipamente de plasmafereză sau de consumabile pentru colectarea de plasmă, astfel „nu putem fi acuzați că urmărim să creăm o cerere de produse pe care apoi să le vindem doar noi”.

Besmax Pharma Distribution este o companie românească cu o experiență de peste 10 ani, specializată în comerțul cu produse farmaceutice și dispozitive medicale de ultimă generație, fiind prezentă la nivel național, în arii terapeutice diverse ce țin de imunologie clinică, transplant de organe și țesuturi, chirurgie generală, oncologie, hematologie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie. Compania este activă în special în piața produselor derivate din plasmă umană, precum imunoglobuline normale și specifice, albumina umană, factori de coagulare, seruri de testare și vaccinuri și militează, de la fondarea sa, pentru ca România să-şi dezvolte capacităţile de colectare şi procesare a plasmei umane, care este materie primă pentru multe tratamente, inclusiv cele cu imunoglobulină.

Related posts

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Stefana Muresan

O nouă restaurare ce va completa oferta turistică din Alba Iulia. Fonduri europene pentru Cetatea Alba Carolina

Papuc Irina

Soții Bunceanu din Timișoara, afaceri de 352 de milioane de lei, în creștere cu 73%, din comerțul cu carburanți

Stefana Muresan

Două noi creșe promise în municipiul Satu Mare

Gruita Ienasoiu

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Implantare TAVI, prima procedură la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

redactia

Omul de afaceri Ștefan Gadola, Consul Onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Noii angajați de la Taparo vor primi salarii brute de 2.400 de lei

Nora Dumitrescu

Spitalul din Zlatna, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

Cum reduci costurile de operare ale clădirilor

Ligia Voro

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

UVT – laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Stefana Muresan

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Afaceri americane în Maramureș: profit mai mare la fabricile Eaton

Nora Dumitrescu

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

Turismul maramureșean reîncepe angajările. Pe malul Firizei

Nora Dumitrescu

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Omul de afaceri Cristian Răspopa a repus în circulație, pe Valea Arieșului, Mocănița – simbol al Țării Moților

redactia

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Papuc Irina

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

FOTO: Peste 100 proiecte din Regiunea Centru vor beneficia de fonduri europene REGIO

Ligia Voro

Finanțare de 60 milioane lei pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

Leave a Comment