Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Producătorul clujean din comuna Luncani a lansat o gamă de făinuri obținute prin măcinarea și cernerea șrotului rezultat în urma presării la rece a semințelor de in, cânepă și dovleac.

Aceasta este o afacere de familie din Luncani în care diferite tipuri de uleiuri – toate naturale – sunt produse prin presare la rece. În 1998, familia Tulai a început o mică afacere: a cumpărat o presă de ulei și a început producția la scară restrânsă pentru oamenii din sat.

Fiica lor, Felicia, care lucra într-o corporație din București, a decis să se întoarcă și să dezvolte afacerea. Marca a fost creată în 2012. Până acum cinci ani, era un singur angajat, acum sunt nouă. Mare parte a semințelor sunt achiziționate de la fermierii din Luna. 

Semințele nu sunt supuse la tratamente termice sau chimice, iar tehnologia de presare la rece păstrează bogăția de nutrienți, vitamine și minerale. “Eu cumpăr doar din țară, însă deși am primit oferte mai bune decât de pe piața românească, prefer să iau de aici materia primă, gustul e altfel”, a declarat Felicia Tulai. 

Producția din 2018 a fost de 90.000 litri, 80% fiind de floarea-soarelui, iar restul, împărțit în mod egal între rapiță, dovleac, nuc și cânepă. Uleiurile au certificare ISO 22000, în 2013 au primit titlul de “Cel mai iubit brand din Transilvania”.

Societatea TAF Presoil a devenit furnizor al Casei Regale, fost certificată ca unitate ecologică și a obținut mai multe distincții Superior Taste Award la Bruxelles, cu câte 2-3 stele, fiind considerat drept cel mai bun ulei natural din Europa la categoria respectivă.

Exit mobile version