România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Categorii: IT&C, Ultimele știri

Peste 1,3 milioane de tineri au studiat tehnologiile informației și comunicațiilor IT&C în Uniunea Europeană (UE) în 2018. În general, având în vedere educația secundară și terțiară superioară, fetele și femeile erau încă subreprezentate în acest domeniu, reprezentând doar 17% a tuturor studenților TIC din UE.

Printre statele membre ale UE, Belgia s-a remarcat, deoarece 37% dintre studenții IT&C din Belgia au fost femei în 2018. Ponderea studentelor la IT&C a fost apropiată de o treime și în România (32%), Bulgaria (31%), Grecia și Suedia (ambele 30%). În schimb, studenții reprezentau mai puțin de 10% în Olanda (8%) și Luxemburg (9%).

Cu toate acestea, ponderea studentelor a fost mai mare la nivelurile de învățământ superior. Printre studenții doctoranzi în IT&C din UE în 2018, 22% au fost femei. În Letonia, aproape o jumătate (47%) dintre doctoranzii în acest domeniu erau femei, urmată îndeaproape de Croația (43%).

La nivelul UE, ponderea studenților de masterat în domeniul IT&C a fost aceeași ca în cazul studenților de doctorat (22%). Cele mai mari cote s-au înregistrat în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca și România (toate cele 35%), unde mai mult de o treime din studenții au fost femei, urmate îndeaproape de Grecia (33%) și Suedia (32%).

Foto: ISTOCK

Exit mobile version