Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Peste 1,3 milioane de tineri au studiat tehnologiile informației și comunicațiilor IT&C în Uniunea Europeană (UE) în 2018. În general, având în vedere educația secundară și terțiară superioară, fetele și femeile erau încă subreprezentate în acest domeniu, reprezentând doar 17% a tuturor studenților TIC din UE.

Printre statele membre ale UE, Belgia s-a remarcat, deoarece 37% dintre studenții IT&C din Belgia au fost femei în 2018. Ponderea studentelor la IT&C a fost apropiată de o treime și în România (32%), Bulgaria (31%), Grecia și Suedia (ambele 30%). În schimb, studenții reprezentau mai puțin de 10% în Olanda (8%) și Luxemburg (9%).

Cu toate acestea, ponderea studentelor a fost mai mare la nivelurile de învățământ superior. Printre studenții doctoranzi în IT&C din UE în 2018, 22% au fost femei. În Letonia, aproape o jumătate (47%) dintre doctoranzii în acest domeniu erau femei, urmată îndeaproape de Croația (43%).

La nivelul UE, ponderea studenților de masterat în domeniul IT&C a fost aceeași ca în cazul studenților de doctorat (22%). Cele mai mari cote s-au înregistrat în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca și România (toate cele 35%), unde mai mult de o treime din studenții au fost femei, urmate îndeaproape de Grecia (33%) și Suedia (32%).

Foto: ISTOCK

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

Articolul următor

RER Vest va colecta deşeurile din 25 de comune din Zona Metropolitană Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share