“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Organizații din Timiș, Brașov, Cluj, Sibiu, Arad, Mureș au semnat o petiţie prin care solicită Guvernului României şi Ministerului Lucrărilor Publice să ia măsuri pentru adoptarea urgentă a normativului de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete.

“Având în vedere implicarea preşedintelui României din această perioadă, precum şi faptul că acesta foloseşte ocazional bicicleta, a fost trimisă o invitaţie pentru a semna petiţia. A fost lansată şi o petiţie on-line , semnată până în acest moment de 2.000 de persoane.

Adoptarea acestui document este vitală pentru dezvoltarea corectă a unei infrastructuri pentru biciclete, ca măsură de pregătire a autorităţilor locale la provocările din perioada care va urma.

În condiţiile în care resursele financiare alocate sănătăţii sunt şi vor fi foarte mari, iar activitatea economică a fost blocată, este necesar ca autorităţile să adopte măsuri care pot contribui la scăderea costurilor de deplasare în zonele urbane”, susțin inițiatorii demersului.

Draftul normativului de reglementare a fost suspus dezbaterii publice în 2017, dar încă nu a fost adoptat. Iniţiatorii petiţiei pregătesc acţiuni în stradă pentru susţinerea acestei petiţii în 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei. Acţiunile se vor desfăşura simultan în toate oraşele implicate.

Lista prezentată cu avantajele utilizării bicicletei:

Exit mobile version