Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Organizații din Timiș, Brașov, Cluj, Sibiu, Arad, Mureș au semnat o petiţie prin care solicită Guvernului României şi Ministerului Lucrărilor Publice să ia măsuri pentru adoptarea urgentă a normativului de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete.

“Având în vedere implicarea preşedintelui României din această perioadă, precum şi faptul că acesta foloseşte ocazional bicicleta, a fost trimisă o invitaţie pentru a semna petiţia. A fost lansată şi o petiţie on-line , semnată până în acest moment de 2.000 de persoane.

Adoptarea acestui document este vitală pentru dezvoltarea corectă a unei infrastructuri pentru biciclete, ca măsură de pregătire a autorităţilor locale la provocările din perioada care va urma.

În condiţiile în care resursele financiare alocate sănătăţii sunt şi vor fi foarte mari, iar activitatea economică a fost blocată, este necesar ca autorităţile să adopte măsuri care pot contribui la scăderea costurilor de deplasare în zonele urbane”, susțin inițiatorii demersului.

Draftul normativului de reglementare a fost suspus dezbaterii publice în 2017, dar încă nu a fost adoptat. Iniţiatorii petiţiei pregătesc acţiuni în stradă pentru susţinerea acestei petiţii în 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei. Acţiunile se vor desfăşura simultan în toate oraşele implicate.

Lista prezentată cu avantajele utilizării bicicletei:

  • Distanţare socială în condiţiile necesităţii începerii activităţilor economice
  • Dezvoltarea unei infrastructuri de sute de ori mai ieftine decât cea rutieră (pentru acelaşi volum de trafic)
  • Costuri scăzute pentru utilizatori (faţă de deplasarea motorizată)
  • Menţinerea unui nivel al calităţii aerului sub limita periculoasă pentru sănătatea umană
  • Creşterea eficienţei utilizării spaţiului stradal (reţeaua stradală nu are cum să permită circulaţia tuturor cautoturismele, iar capacitatea spaţiilor de parcare este mult sub nevoi, dinaintea pandemiei)
  • Eliminarea stresului şi îmbunătățirea stării de sănătate pentru utilizatori
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Micii producători își fac loc pe internet. Ciolanul afumat de Cluj, livrat la București

Articolul următor

Laptopurile, cele mai căutate electronice de către români în timpul crizei Corona

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share