An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Aramis Invest, producător de mobilă controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, estimează afaceri mai mici cu 10% la finalul anului, de 1,02 miliarde de lei.

Producătorul de mobilă cu capital românesc a încheiat 2019 cu afaceri de 1,14 miliarde de lei, un plus de 7% faţă de 2018, şi un profit net de 50,9 milioane de lei, plus 130%, conform ZF. „În acest moment estimăm o scădere de 8-10% a cifrei de afaceri pentru acest an“, a spus Alexandru Griguţă, CFO al companiei.

Aramis Invest s-a confruntat cu o scădere semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazinelor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu, în urma pandemiei şi a măsurilor impuse de autorităţi.

„Din punct de vedere economic, din cauza situaţiei de pe plan european, în perioada martie – mai am înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, în medie, cu 40%“. 

De la începutul pandemiei, compania a oprit activitatea fabricii din Baia Mare şi a trimis angajaţii în şomaj tehnic. Aramis are 4.800 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din sector.

Exit mobile version