Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Aramis Invest, producător de mobilă controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, estimează afaceri mai mici cu 10% la finalul anului, de 1,02 miliarde de lei.

Producătorul de mobilă cu capital românesc a încheiat 2019 cu afaceri de 1,14 miliarde de lei, un plus de 7% faţă de 2018, şi un profit net de 50,9 milioane de lei, plus 130%, conform ZF. „În acest moment estimăm o scădere de 8-10% a cifrei de afaceri pentru acest an“, a spus Alexandru Griguţă, CFO al companiei.

Aramis Invest s-a confruntat cu o scădere semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazinelor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu, în urma pandemiei şi a măsurilor impuse de autorităţi.

„Din punct de vedere economic, din cauza situaţiei de pe plan european, în perioada martie – mai am înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, în medie, cu 40%“. 

De la începutul pandemiei, compania a oprit activitatea fabricii din Baia Mare şi a trimis angajaţii în şomaj tehnic. Aramis are 4.800 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din sector.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Articolul următor

World dignitaries celebrate a collaborative achievement

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share