520 de milioane de euro, credite oferite firmelor mici de la Cluj

Categorii: Fără categorie

Banca Transilvania (BT) Cluj a aprobat până în prezent credite de 2,5 miliarde de lei în cadrul programului IMM Invest, creat de Guvernul României.

60% dintre aceste finanţări au mers către microcompanii, care au o cifră anuală de afaceri de până la 500.000 de lei. Acestea au avut cel puțin profit operaţional şi au acum o perspectivă de afacere mult mai stabilă.

Accesul la credite a fost facilitat de cerinţele minime de garantare. Practic s-a cerut garanţia statului şi, dacă a fost vorba de un credit de investiţii, de ipotecă / gaj, pe bunurile achiziţionate în cadrul respectivului proiect.

“Ideea noastră principală a fost de susţinere a unui număr cât mai mare de firme mici şi ne-am asigurat că cerinţele noastre sunt rezonabile pentru acestea. Accesul la finanţare sau starea de bine a firmelor mici sau tinere este un fir roşu la BT de mulţi ani”, consideră Tiberiu Moisă, director adjunct al BT.

În cele patru luni de la începerea IMM Invest, BT a alocat 70% din suma de 3,48 miliarde de lei alocată de guvern. Principalele domenii de activitate finanţate de bancă au fost comerţ, transporturi şi construcţii.

Exit mobile version