Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

520 de milioane de euro, credite oferite firmelor mici de la Cluj

Banca Transilvania (BT) Cluj a aprobat până în prezent credite de 2,5 miliarde de lei în cadrul programului IMM Invest, creat de Guvernul României.

60% dintre aceste finanţări au mers către microcompanii, care au o cifră anuală de afaceri de până la 500.000 de lei. Acestea au avut cel puțin profit operaţional şi au acum o perspectivă de afacere mult mai stabilă.

Accesul la credite a fost facilitat de cerinţele minime de garantare. Practic s-a cerut garanţia statului şi, dacă a fost vorba de un credit de investiţii, de ipotecă / gaj, pe bunurile achiziţionate în cadrul respectivului proiect.

“Ideea noastră principală a fost de susţinere a unui număr cât mai mare de firme mici şi ne-am asigurat că cerinţele noastre sunt rezonabile pentru acestea. Accesul la finanţare sau starea de bine a firmelor mici sau tinere este un fir roşu la BT de mulţi ani”, consideră Tiberiu Moisă, director adjunct al BT.

În cele patru luni de la începerea IMM Invest, BT a alocat 70% din suma de 3,48 miliarde de lei alocată de guvern. Principalele domenii de activitate finanţate de bancă au fost comerţ, transporturi şi construcţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Articolul următor

Silcotub mizează pe studenți la uzina sa din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share