Economie Eveniment Fonduri Europene Investitii Satu Mare Ultimele stiri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

   Luni, 24 august, în curtea Teatrului de Nord, în condiții de maximă securitate în ceea ce privește pandemia a fost prezentat pe larg programul proiectului și modul în care se va face asistența tehnică pentru pregătirea aplicației și a documentațiilor de atribuire pentru acesta. La prezentare și-au adus contribuția domnul Ioan Leitner, director general Apaserv Satu Mare, în calitate de gazdă, domnul Csaba Pataki din partea autorităților locale, domnul Gabor Kereskenyi în scop electoral și domnul Alexandru Pavel din partea constructorului.
   S-a subliniat în linii mari importanța acestui proiect, întinderea lui în timp și spațiu, cauzele care au determinat întârzierea lui și pașii ce urmează a fi îndepliniți pentru ducerea lui la bun sfărșit.
   La întrebarea expresă a revistei Transilvania Business adresată atât titularului de proiect, Apaserv, cât și oblăduitorului, Consiliul Județean, în ceea ce privește faptul că proiectul nu se întinde pe teritoriul întregului județ am primit următoarele răspunsuri:
    Csaba Pataki: „În județ sunt 65 de UAT-e (n.r. – Unități Administrativ Teritoriale), dintre acestea doar 54 au contract cu Apaserv.  În acest proiect sunt angrenate 34 de UAT-e. Douăsprezece Uat-e din cele necuprinse în program au deja realizate aducțiile și canalizările în programe mai vechi iar pentru celelalte s-au făcu diverse alte lucrări și utilări.”
    Ioan Leitner; „Pentru localitățile care nu sunt în relații de colaborare cu Apaserv nu pot decât să-mi exprim speranța că sunt și ele cuprinse în asemenea proiecte la societățile la care s-au arondat. Noi sperăm să implementăm complet acest proiect până în anul 2023 astfel încât să respectăm tratatul de aderare.”
   UAT-ele vizate de acest proiect sunt Bârsău, Culciu, Dorolț, Lazuri, Micula, Orașu Nou, Sanislău, Turulung și Urziceni unde se vor executa doar lucrări de canalizare; Bogdand, Căuaș, Certeze, Craidorolț, Odoreu, Supur și Trerebești unde se vor executa doar lucrări de aducție a apei; Ardud, Bătarci, Cămărzana, Doba, Halmeu, Medieșu Aurit, Negrești Oaș, Porumbești, Santău, Tarna Mare, Târșolț, Tășnad, Tiream, Turț, Valea Vinului, Vetiș, și mămica tutoror acestora, UAT a județului Satu Mare, în toate acestea urmând să se execute lucrări atât de aducție apă cât și lucrări de canalizare.
   Dacă aveți curiozitatea să le numărați veți avea surpriza să fie doar 33 de UAT-e. Explicația e simplă. Cu toate că UAT Satu Mare nu apare nici la lucrări de aducție, nici la lucrări de canalizare și nici la lucrări cumulate ea apare pe lista generală așa că am tras concluzia că prezența acestuia pe aria de proiect are doar scop electoral. Într-un fel i s-a dat posibiliatea domnului Gabor Kereskenyi să mai vorbească o dată în public.
   Nu lipsite de interes au fost intervențiile domnilor primari din Valea Vinului, Radu Cristea, și Bogdand, Aurel Bojan. Ambii au arătat că prioritățile în comune sunt multiple și ar trebui să existe o corelare între acestea, dând exemplu că între lucrările de asfaltare și cele de aducție în cazul Bogdandului, aducție și canalizare în cazul Văii Vinului, ar trebui executate judicios, „să nu tăiem coada câinelui de mai multe ori” cum plastic s-a adresat Aurel Bojan, coada câinelui fiind, după cum v-ați dat seama, asfaltul de pe șoselele comunei. Radu Cristea a atras atenția că „actele de extindere a rețelei de canalizare au fost semnate pe 13 martie anul curent, iar termenul de execuție este 2023; nu este prea lent?… astăzi abia se semnează demararea proiectului… ce facem?”.

Related posts

Lanțul de cafenele Meron, stopat în expansiunea către Viena și Lisabona

Nora Dumitrescu

The Woman: O economie care crește durabil se poate face cu creșterea educației copiilor

Stefana Muresan

Doi fraţi din România, studenţi la Oxford. Rolls-Royce i-a făcut unuia o ofertă de muncă

redactia

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

redactia

Peste 25.000 de persoane au aflat, prin intermediul site-ului ASF, la ce fond de pensii contribuie

Ligia Voro

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Traian Dan

Teatrul din Turda pune in scena piesa “La ordin Fuhrer!”

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

redactia

Camera de Comerț Maramureș: “Am compensat pierderile prin noi servicii”

Nora Dumitrescu

UE a alocat 1 miliard de euro pentru a facilita accesul tinerilor agricultori la credite

Stefana Muresan

Dracula Horse Festival două zile de spectacole ecveste, concerte și activități interesante la Domeniul Dracula Daneș

redactia

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

Profesoară de engleză din Bistrița, afaceri de 8 milioane euro din exportul de viței

Stefana Muresan

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

redactia

ROMBAT prezintă la Bistrița prima Dacia LOGAN 100% electrică

Stefana Muresan

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Două aplicații informatice din Cluj, selectate pentru competiția globală NASA

Nora Dumitrescu

Reabilitare importantă cu fonduri europene la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov

Papuc Irina

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

Lansarea Barometrului de opinie publica al Academiei Romane

Stefana Muresan

Capitala Unirii, capitala business-ului. Noul val de antreprenori din Ardeal

redactia

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Leave a Comment