Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

   Luni, 24 august, în curtea Teatrului de Nord, în condiții de maximă securitate în ceea ce privește pandemia a fost prezentat pe larg programul proiectului și modul în care se va face asistența tehnică pentru pregătirea aplicației și a documentațiilor de atribuire pentru acesta. La prezentare și-au adus contribuția domnul Ioan Leitner, director general Apaserv Satu Mare, în calitate de gazdă, domnul Csaba Pataki din partea autorităților locale, domnul Gabor Kereskenyi în scop electoral și domnul Alexandru Pavel din partea constructorului.
   S-a subliniat în linii mari importanța acestui proiect, întinderea lui în timp și spațiu, cauzele care au determinat întârzierea lui și pașii ce urmează a fi îndepliniți pentru ducerea lui la bun sfărșit.
   La întrebarea expresă a revistei Transilvania Business adresată atât titularului de proiect, Apaserv, cât și oblăduitorului, Consiliul Județean, în ceea ce privește faptul că proiectul nu se întinde pe teritoriul întregului județ am primit următoarele răspunsuri:
    Csaba Pataki: „În județ sunt 65 de UAT-e (n.r. – Unități Administrativ Teritoriale), dintre acestea doar 54 au contract cu Apaserv.  În acest proiect sunt angrenate 34 de UAT-e. Douăsprezece Uat-e din cele necuprinse în program au deja realizate aducțiile și canalizările în programe mai vechi iar pentru celelalte s-au făcu diverse alte lucrări și utilări.”
    Ioan Leitner; „Pentru localitățile care nu sunt în relații de colaborare cu Apaserv nu pot decât să-mi exprim speranța că sunt și ele cuprinse în asemenea proiecte la societățile la care s-au arondat. Noi sperăm să implementăm complet acest proiect până în anul 2023 astfel încât să respectăm tratatul de aderare.”
   UAT-ele vizate de acest proiect sunt Bârsău, Culciu, Dorolț, Lazuri, Micula, Orașu Nou, Sanislău, Turulung și Urziceni unde se vor executa doar lucrări de canalizare; Bogdand, Căuaș, Certeze, Craidorolț, Odoreu, Supur și Trerebești unde se vor executa doar lucrări de aducție a apei; Ardud, Bătarci, Cămărzana, Doba, Halmeu, Medieșu Aurit, Negrești Oaș, Porumbești, Santău, Tarna Mare, Târșolț, Tășnad, Tiream, Turț, Valea Vinului, Vetiș, și mămica tutoror acestora, UAT a județului Satu Mare, în toate acestea urmând să se execute lucrări atât de aducție apă cât și lucrări de canalizare.
   Dacă aveți curiozitatea să le numărați veți avea surpriza să fie doar 33 de UAT-e. Explicația e simplă. Cu toate că UAT Satu Mare nu apare nici la lucrări de aducție, nici la lucrări de canalizare și nici la lucrări cumulate ea apare pe lista generală așa că am tras concluzia că prezența acestuia pe aria de proiect are doar scop electoral. Într-un fel i s-a dat posibiliatea domnului Gabor Kereskenyi să mai vorbească o dată în public.
   Nu lipsite de interes au fost intervențiile domnilor primari din Valea Vinului, Radu Cristea, și Bogdand, Aurel Bojan. Ambii au arătat că prioritățile în comune sunt multiple și ar trebui să existe o corelare între acestea, dând exemplu că între lucrările de asfaltare și cele de aducție în cazul Bogdandului, aducție și canalizare în cazul Văii Vinului, ar trebui executate judicios, „să nu tăiem coada câinelui de mai multe ori” cum plastic s-a adresat Aurel Bojan, coada câinelui fiind, după cum v-ați dat seama, asfaltul de pe șoselele comunei. Radu Cristea a atras atenția că „actele de extindere a rețelei de canalizare au fost semnate pe 13 martie anul curent, iar termenul de execuție este 2023; nu este prea lent?… astăzi abia se semnează demararea proiectului… ce facem?”.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Neon Lighting, înlocuită de Avril pe “strada Clujului”

Articolul următor

520 de milioane de euro, credite oferite firmelor mici de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share