Economie Eveniment Fonduri Europene Investitii Satu Mare Ultimele stiri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

   Luni, 24 august, în curtea Teatrului de Nord, în condiții de maximă securitate în ceea ce privește pandemia a fost prezentat pe larg programul proiectului și modul în care se va face asistența tehnică pentru pregătirea aplicației și a documentațiilor de atribuire pentru acesta. La prezentare și-au adus contribuția domnul Ioan Leitner, director general Apaserv Satu Mare, în calitate de gazdă, domnul Csaba Pataki din partea autorităților locale, domnul Gabor Kereskenyi în scop electoral și domnul Alexandru Pavel din partea constructorului.
   S-a subliniat în linii mari importanța acestui proiect, întinderea lui în timp și spațiu, cauzele care au determinat întârzierea lui și pașii ce urmează a fi îndepliniți pentru ducerea lui la bun sfărșit.
   La întrebarea expresă a revistei Transilvania Business adresată atât titularului de proiect, Apaserv, cât și oblăduitorului, Consiliul Județean, în ceea ce privește faptul că proiectul nu se întinde pe teritoriul întregului județ am primit următoarele răspunsuri:
    Csaba Pataki: „În județ sunt 65 de UAT-e (n.r. – Unități Administrativ Teritoriale), dintre acestea doar 54 au contract cu Apaserv.  În acest proiect sunt angrenate 34 de UAT-e. Douăsprezece Uat-e din cele necuprinse în program au deja realizate aducțiile și canalizările în programe mai vechi iar pentru celelalte s-au făcu diverse alte lucrări și utilări.”
    Ioan Leitner; „Pentru localitățile care nu sunt în relații de colaborare cu Apaserv nu pot decât să-mi exprim speranța că sunt și ele cuprinse în asemenea proiecte la societățile la care s-au arondat. Noi sperăm să implementăm complet acest proiect până în anul 2023 astfel încât să respectăm tratatul de aderare.”
   UAT-ele vizate de acest proiect sunt Bârsău, Culciu, Dorolț, Lazuri, Micula, Orașu Nou, Sanislău, Turulung și Urziceni unde se vor executa doar lucrări de canalizare; Bogdand, Căuaș, Certeze, Craidorolț, Odoreu, Supur și Trerebești unde se vor executa doar lucrări de aducție a apei; Ardud, Bătarci, Cămărzana, Doba, Halmeu, Medieșu Aurit, Negrești Oaș, Porumbești, Santău, Tarna Mare, Târșolț, Tășnad, Tiream, Turț, Valea Vinului, Vetiș, și mămica tutoror acestora, UAT a județului Satu Mare, în toate acestea urmând să se execute lucrări atât de aducție apă cât și lucrări de canalizare.
   Dacă aveți curiozitatea să le numărați veți avea surpriza să fie doar 33 de UAT-e. Explicația e simplă. Cu toate că UAT Satu Mare nu apare nici la lucrări de aducție, nici la lucrări de canalizare și nici la lucrări cumulate ea apare pe lista generală așa că am tras concluzia că prezența acestuia pe aria de proiect are doar scop electoral. Într-un fel i s-a dat posibiliatea domnului Gabor Kereskenyi să mai vorbească o dată în public.
   Nu lipsite de interes au fost intervențiile domnilor primari din Valea Vinului, Radu Cristea, și Bogdand, Aurel Bojan. Ambii au arătat că prioritățile în comune sunt multiple și ar trebui să existe o corelare între acestea, dând exemplu că între lucrările de asfaltare și cele de aducție în cazul Bogdandului, aducție și canalizare în cazul Văii Vinului, ar trebui executate judicios, „să nu tăiem coada câinelui de mai multe ori” cum plastic s-a adresat Aurel Bojan, coada câinelui fiind, după cum v-ați dat seama, asfaltul de pe șoselele comunei. Radu Cristea a atras atenția că „actele de extindere a rețelei de canalizare au fost semnate pe 13 martie anul curent, iar termenul de execuție este 2023; nu este prea lent?… astăzi abia se semnează demararea proiectului… ce facem?”.

Related posts

Sucursala BNR din Timișoara invită publicul la ”Ziua porților deschise”

Stefana Muresan

Adevărul: O companie belgiană va construi în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

Digital Health B2B Skype Match 2016

Transilvania Business

Programul Operaţional Regional a adus fonduri europene de 221 milioane de euro în Timiş

Robert Bloancă

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Nora Dumitrescu

5 oferte depuse pentru metrou și tren metropolitan la Cluj-Napoca

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (5) The Boieru de la Ciumbrud vineyard

Transilvania Business

EnergoBit, nouă injecție de capital

Ligia Voro

Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului cu 395 de locuri

Traian Dan

Festivalul Usturoiului, trei zile de distracție și de aventură

Stefana Muresan

Trafic fluent pe Centura Oradiei prin finalizarea bretelei din zona Universității

Traian Dan

Piața imobiliară a Transilvaniei, pregătită de criza coronavirusului

Nora Dumitrescu

Caravana TB – film despre elite în afaceri. Din Banat și Transilvania

Aurelian Grama

Fonduri europene în valoare de 610 milioane de euro au fost atrase în 10 ani, în Oradea, de 18 specialiști

redactia

Clinică-spital Dr. Leahu în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane de euro

redactia

Holcim a contribuit la dotarea școlilor din zona Aleșd cu 110.000 euro

Traian Dan

Forestierii vor să se dezvolte prin investiții asigurate din fonduri europene

Traian Dan

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Cristina Pardi, Head of New Business: “Filosofia NTT DATA Romania are în centrul său clientul, viziunea și echipa”

redactia

Acționarii companiilor pot convoca adunarea generală de la distanță pentru a lua decizii

Ion Surdu

Leave a Comment