Studiu: De unde pot lua românii cele mai avantajoase credite online?

Tags: ,

Creditele online oferite de instituțiile financiare nebancare sunt din ce în ce mai solicitate de români în cazul evenimentelor neprevăzute care implică o nevoie urgentă de bani, iar acest lucru se bazează, în primul rând, pe simplitatea accesării lor. Mai mult decât atât, cantitatea de acte, timpul necesar pentru obținere și nevoia de garanții sunt semnificativ mai mici la accesarea unui credit prin intermediul unui IFN decât prin intermediul băncilor. Totuși, înainte de a accesa un astfel de împrumut, este recomandat să analizăm îndeaproape ofertele disponibile. Studiul de față ia în calcul 13 IFN-uri care oferă credite online și le compară prin prisma ratei dobânzii, a sistemului de aplicare și a altor criterii importante care trebuie avute în vedere la solicitarea unui credit.

Care au fost criteriile de selecție a IFN-urilor studiate?

Studiul analizează 13 IFN-uri alese în funcție de 3 criterii: IFN-ul trebuie să permită aplicare 100% online, fără garanții și să ofere posibilitatea de a obține banii rapid, în maxim 1-2 zile lucrătoare. Ofertele instituțiilor financiare nebancare au fost comparate pe baza a 4 criterii: costuri, numărul de documente necesare, programul echipei de suport, modul și viteza prin care solicitantul intră în posesia banilor.

Ce IFN-uri oferă cele mai avantajoase credite?

Top IFN-uri

Pentru a putea compara costurile, Volt Finance a simulat o situație în care se obține un credit în valoare de 2.000 RON, pe o perioadă de 3 luni, credit care ar urma să fie returnat apoi în cel puțin 3 rate. Și asta pentru că termenele de achitare la IFN-urile examinate pot varia, unele credite necesitând plata per săptămână, iar altele plata per lună.

Pe lângă dobânda propriu-zisă, IFN-urile pot percepe și alte comisioane, cum ar fi cel de analiză dosar sau de administrare. Pentru a determina costul total, au fost luate în calcul toate comisioanele percepute, iar pentru ușurința înțelegerii datelor, cifrele au fost rotunjite la numere întregi.

În ceea ce privește actele necesare la aplicarea pentru un împrumut rapid, IFN-urile analizate se împart în două categorii:

  1. Instituții care acordă credite cu buletinul: iCredit, Ocean Credit;

  1. Instituții care cer atât buletinul, cât și o dovadă a veniturilor stabile (extras de cont, talon de pensie, fluturaș de salariu, etc.): CreditFix, Credit Prime, Credius, Ferratum, Hora Credit, Mobilo Credit, Mozipo Group, Provident, Smile Credit, Viaconto, Viva Credit.

Așadar, iCredit și Ocean Credit oferă credite doar cu buletinul, în timp ce restul instituțiilor cer în plus documente precum: extrasul de cont, talonul de pensie sau fluturașul de salariu. Aplicantul trebuie să ia însă în calcul faptul că, în toate situațiile, creditul îi va fi acordat în baza salariului real.

Cum se obțin banii?

Există două metode principale de livrare a banilor către clienți: către un cont IBAN sau direct pe card. Mai există, de asemenea, și metoda clasică, în cash – prin ridicare de la bancă sau livrare acasă prin curier.

  1. Companii care transferă banii direct pe card: Credit Prime, Mobilo Credit, Ocean Credit, Viva Credit;

  2. Companii care transferă banii către un cont IBAN: CreditFix, Credit Prime, Credius, Ferratum, Hora Credit, Mobilo Credit, Mozipo Group,  Provident, Smile Credit, Viaconto, Viva Credit;

  3. Companii care oferă banii cash prin curier sau prin sucursalele băncilor partenere: Credit Prime, iCredit, Credius, Ferratum, Mobilo Credit, Provident.

Studiul a fost realizat de Volt Finance. Informațiile prezentate în acest studiu au fost colectate de pe site-urile companiilor prezentate, precum și din alte surse oficiale.

Exit mobile version