Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

În 9 septembrie a avut loc conferința de închidere a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Bihor”.

La eveniment au participat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, Bujor Chirilă, director al ADI Ecolect Group Bihor, reprezentanți ai primăriilor din Zona Metropolitană Oradea respectiv, ai instituțiilor de profil (Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”).

Proiectul demarat în anul 2010, prin etapa elaborării documentației aferente, a avut ca scop asigurarea infrastructurii pentru eficientizarea sistemului de gestionare a deșeurilor în întreg județul. Prin contractele semnate s-a urmărit construirea stațiilor de sortare/transfer, a stației de tratare mecano-biologică (TMB), cea de-a treia componentă majoră vizând închiderea a 8 depozite neconforme.

Obiective

Prin activitățile derulate, proiectul și-a atins obiectivele. Conferința de închidere a fost un bun prilej de a face cunoscute rezultatele obținute:

Șapte zone

Eficiența unui sistem de management integrat al deșeurilor a fost condiționată de împărțirea optimă a teritoriului în zone de gestionare (colectare). În urma analizării infrastructurii existente, a cantităților de deșeuri generate și a consultării beneficiarilor locali, județul Bihor a fost împărțit în 7 zone de colectare:

Exit mobile version