Clusterul AgroTransilvania, invitat la Săptămâna Verde a Europei

Organizația Agro Food Ind – AgroTransilvania Cluster (ATC) își va expune strategia în fața asocierilor de profil din Uniunea Europeană.

Ca parte a seriei de evenimente a Săptămânii Verzi a Uniunii Europene, Asociațiile de Clustere din Bulgaria și România, împreună cu Alianța Clusterelor Europene și susținute de DG Grow, Enterprise Europe Network și consorțiile Horizon 2020 Be Rural & Celebio, au organizat o conferință hibridă.

Aceasta a avut loc la fața locului și online, fiind dedicată subiectului bioeconomiei ca motor pentru o creștere ecologică, durabilă și incluzivă. Evenimentul a abordat bioeconomia din mai multe perspective – lanțurile valorice agroalimentare, recalificarea, subliniind rolul clusterelor ca piloni ai ecosistemelor industriale.

La această conferință a fost invitat keyspeaker Felix Arion, manager general al ATC, în cadrul secțiunii “Clusters in the European Recovery: Actions for the Agri-food Ecosystem”. ATC reunea, la înființare, 20 de membri fondatori, acesta ajungând anul trecut la 83 de membri – producători, procesatori, furnizori de servicii conexe, universități, institute de cercetare, instituții financiare, administrație publică.

Exit mobile version