România a semnat o declarație comună la Bruxelles de renaștere a sectorului turistic

Categorii: Turism, Ultimele știri

Nouă țări ale Uniunii Europene au semnat o declarație adresată Comisiei Europene pentru o mai bună coordonare între statele membre și pentru a contribui la renașterea sectorului turistic.

Malta, Croația, Austria, Franța, Italia, Grecia, România, Portugalia și Spania au sprijinit propunerea inițiată de ministrul turismului din Malta, Julia Farrugia Portelli, în cadrul întâlnirii virtuale între miniștrii turismului din UE.

Întâlnirea a fost organizată de președinția germană a Consililui UE.

Ministrul Turismului din Malta, Julia Farrugia Portelli, a spus că este obligatorie începerea discuțiilor despre amendarea Directivei privind pachetul de turism în așa fel încât să facă față provocărilor pe care le întâmpină operatorii de turism și consumatorii în contextul circumstanțelor aduse de pandemia COVID-19, care nu au fost prevăzute atunci când directiva a fost redactată.

Săptămâna trecută Comitetul de transport și turism din cadrul Parlamentului European a atras atenția că industria de turism riscă un colaps.
Anterior, Camera de Comerț Internațională și Consiliul Mondial pentru turism a emis o serie de recomandări într-un efort de a ajuta afacerile europene să se redeschidă în siguranță pentru consumatorii săi (sursa).

Exit mobile version