Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Societatea de specialitate Strict Prest Cluj-Napoca va trece la neutralizarea deșeurilor acumulare în urma unei campanii de colectare selectivă.

Peste 3 tone de deșeuri neconforme – materiale de construcții din demolări au fost adunate și transportate pentru neutralizare de către Strict Prest, acțiune plătită din banii contribuabililor. Acțiunea a fost efectuată în 14 octombrie la toate punctele de colectare selectivă din comuna clujeană Apahida.

Strict Prest este specializată în servicii de salubrizare, toalete ecologice, dezinsecţie, dezinfecţie și deratizare. O campanie similară a fost efectuată în Zalău în weekend și a vizat deșeurile electrice și electronice, ele fiind colectate gratuit printr-un demers al Asociației RoRec și de parteneri de colectare.

Deșeurile grele și voluminoase au fost preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei pe baza comenzilor telefonice. La Cluj-Napoca, un grup de tineri pasionați de electronică și de programare a propus un sistem de instalare de tehnologie internetul lucrurilor care să permită monitorizarea în timp real a gradului de umplere a ghenelor de gunoi.

Proiectul propus în cadrul procesului de bugetare participativă, organizat anual de Primăria Cluj-Napoca, a pornit ca o soluție la problemele actuale văzute în cartiere, acolo unde ghenele cu deșeuri au grad de umplere foarte mare.

Exit mobile version