Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Societatea de specialitate Strict Prest Cluj-Napoca va trece la neutralizarea deșeurilor acumulare în urma unei campanii de colectare selectivă.

Peste 3 tone de deșeuri neconforme – materiale de construcții din demolări au fost adunate și transportate pentru neutralizare de către Strict Prest, acțiune plătită din banii contribuabililor. Acțiunea a fost efectuată în 14 octombrie la toate punctele de colectare selectivă din comuna clujeană Apahida.

Strict Prest este specializată în servicii de salubrizare, toalete ecologice, dezinsecţie, dezinfecţie și deratizare. O campanie similară a fost efectuată în Zalău în weekend și a vizat deșeurile electrice și electronice, ele fiind colectate gratuit printr-un demers al Asociației RoRec și de parteneri de colectare.

Deșeurile grele și voluminoase au fost preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei pe baza comenzilor telefonice. La Cluj-Napoca, un grup de tineri pasionați de electronică și de programare a propus un sistem de instalare de tehnologie internetul lucrurilor care să permită monitorizarea în timp real a gradului de umplere a ghenelor de gunoi.

Proiectul propus în cadrul procesului de bugetare participativă, organizat anual de Primăria Cluj-Napoca, a pornit ca o soluție la problemele actuale văzute în cartiere, acolo unde ghenele cu deșeuri au grad de umplere foarte mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara rămâne, deocamdată, cu buzele umflate în proiectul de dotare cu autobuze electrice

Articolul următor

Cea mai mare companie informatică din Cluj trece la recrutări în Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share