Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara rămâne, deocamdată, cu buzele umflate în proiectul de dotare cu autobuze electrice

Visul timișorenilor de a se deplasa cu un transport public ”eco” mai are de așteptat, aceasta pentru că oficialii de la Ministerul Dezvoltării sunt incapabili să ducă la bun sfârșit o licitație. De asemenea, cei de la Primăria Timișoara nu au găsit nicio firmă care să se încadreze în cererile de realizare a a platformelor și a stațiilor de încărcare pentru aceste autobuze.

Ministrul Ion Ștefan s-a aflat în orașul de pe Bega, dar nu a reușit să ofere absolut niciun fel de informații concrete legate de proiect. Vom face, ne dorim ne propunem, dar nu depinde de noi. Iar noi facem ce putem să fie bine. Cam acesta a fost discursul lui Ion Ștefan, care conduce Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, referitor la licitația pentru cumpărarea a 44 de autobuze electrice pentru Timișoara, obiectiv pe care îl conduce. Concret, ministrul nu a putut oferi absolut nicio informație concretă despre proiectul care este amânat de ani de zile, la care ultima licitație de atribuire a fost efectiv anulată.

”Sunt contestații, are loc o reformare a caietelor de sarcini. De la preluarea mandatului am tot avut discuții nenumărate pentru aceste autobuze electrice. Trebuie să înțelegeți că sunt într-o procedură, când se va finaliza și evaluarea ofertelor și contestațiile noi suntem pregătiți să dăm drumul. Să aveți încrederea că ministerul are toată determinarea să ducă la bun sfârșit aceste licitații. Nu depinde de ministrul lucrărilor publice întotdeauna o licitație. Dacă ar depinde de ministru sau de minister, cu siguranță licitația era finalizată de mult. Interesul nostru este să finalizăm aceste proiecte”, a fost singurul răspuns pe care Ștefan, aflat în vizită de lucru la Timișoara, l-a oferit pe această temă.

Nici autobuze electrice, dar nici stații de încărcare

Nici autobuze electrice, dar nici stațiile pentru alimentarea lor. Cam aceasta este situația proiectului prin care transportul timișorean să devină ”eco” Licitația lansată în SEAP pentru găsirea unei firme care să se ocupe de realizarea de stații de încărcare și de platforme pentru gararea autobuzelor a fost anulat.

Motivul? Nimeni nu a depus o ofertă care să se încadreze în cerințele dosarului.

”Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme, Procedura anulată în baza art. 212 alin (1) litera a) din Legea 98/2016 întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, se spune pe SEAP.

Conform dosarului, firma câștigătoare ar fi trebuit să realizeze o platformă pentru gararea celor 44 autobuze electrice și pentru amplasarea stațiilor de încărcare lentă cu energie electrică; Amplasare post de transformare; Racordare utilități (apă, canal, energie electrică); Amenajare drumuri de acces, spații verzi, etc..

Serviciul de proiectare consta în întocmirea studiului de fezabilitate, a documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire, proiectului tehnic, caietelor de sarcini, detaliilor de execuţie, plan SSM şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfăşurării procedurii de achiziţie a lucrărilor de execuţie şi pe parcursul execuţiei lucrărilor până la finalizarea implementării proiectului şi predarea proiectului As Built pe specialităţi, la recepţia lucrării,

De asemenea, pentru asigurarea funcționalității unui număr de 15 stații de încărcare rapidă, urmau să fie instalate și se vor realiza lucrări de racordare pentru 12 posturi de transformare, conform avizelor tehnice de racordare la instalații electrice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Național de Dezvoltare Locală, oprit de pandemie. Nu se mai dau bani de la buget pentru proiectele locale

Articolul următor

Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share