Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Național de Dezvoltare Locală, oprit de pandemie. Nu se mai dau bani de la buget pentru proiectele locale

Vizita ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, la Timișoara a adus pentru primari, mai ales cei din mediul rural, unde fondurile sunt limitate, o veste extrem de proastă. Municipalitățile nu vor mai primi bani de la bugetul central, așa cum s-a întâmplat până acum, prin intermediul celebrului program PNDL, care nu va mai avea o a treia ediție din cauza cheluielilor mari cu pandemia. Totuși, o speranță există pentru susținerea unor asemenea proiecte la nivel local.

Pandemia dă peste cap dorința primarilor din toată țara, de a avea bani de la bugetul național, pentru finanțarea proiectelor locale. Alin Nica, liderul PNL Timiș, proaspăt ales președinte al consiliului județean, a anunțat că nu va mai fi prea curând un nou PNDL. Întrebat de primari dacă va mai fi un asemenea program, Nica a spus că a discutat pe temă cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

”În ceea ce privește proiectele primarilor, m-au rugat să întreb dacă va mai fi un program PNDL 3. Ministrul Ștefan m-a anunțat că în contextul pandemiei nu va putea fi realizat pe termen scurt. Dar, proiectele vor putea fi finațate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care este în subordinea Ministerului Dezvoltării. Sperăm să fie în regulă și chiar așa să se întâmple și în practică. Important este că prin CNI toate aceste proceduri birocratice vor fi simplificate”, a spus Nica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Mariflor se vor extinde la vecinii din Bistrița

Articolul următor

Timișoara rămâne, deocamdată, cu buzele umflate în proiectul de dotare cu autobuze electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share