Castelele din Transilvania, vizitabile virtual

Categorii: IT&C, Ultimele știri

12 dezvoltatori de jocuri din România au concretizat proiectul de educație digitală EduCastel, prin care tinerii pot să obțină informații despre aceste așezăminte, epocile istorice și oamenii care le-au locuit în trecut.

Jocurile oferă învățare experiențială pentru a afla ce înseamnă aceste clădiri în trecut și pentru comunitate în prezent, conform organizației Castel în Transilvania. Partea digitală a fost dublată de versiunea tipărită sub forma unui caiet pentru copii, disponibil în română și maghiară.

Odată cu venirea epidemiei, proiectul digital a fost promovat la Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, Zilele Castelului din Brâncovenești, Zi de Familie și Picnic la Castelul Gornești, Ziua Renascentistă la Castelul Kalnoky din Micloșoara.

Programul Castelul în Transilvania a fost lansat de Grupul Pont în 2015, cu scopul de a dezvolta și conecta castele și conace transilvănene într-un mod atât strategic, cât și de rețea, pentru durabilitatea lor economică și socială pe termen lung.

În ultimii cinci ani, programul a fost dezvoltat cu ajutorul experților cu o strategie de dezvoltare trilingvă, fiind lansate un site web trilingv similar și o aplicație mobilă, care conțin și completează informații despre 300 de castele.

Coaliția Castel în Transilvania s-a format în 2016, iar până acum au aderat 30 de proprietari de castele transilvănene. Magazinul online a fost lansat în 2017: de aici pot fi achiziționate lucrări tematice ale artiștilor transilvăneni, iar cumpărătorul poate folosi Fondul Castel în Transilvania.

În 2019 a fost introdus documentarul web interactiv “History Is Our Story”, ce prezintă situația castelelor transilvănene prin istoria a trei obiective. Folosind instrumentele multimedia, permite spectatorului sau utilizatorului să exploreze castelele și poveștile lor într-un mod interactiv.

Exit mobile version