12 dezvoltatori de jocuri din România au concretizat proiectul de educație digitală EduCastel, prin care tinerii pot să obțină informații despre aceste așezăminte, epocile istorice și oamenii care le-au locuit în trecut.
Jocurile oferă învățare experiențială pentru a afla ce înseamnă aceste clădiri în trecut și pentru comunitate în prezent, conform organizației Castel în Transilvania. Partea digitală a fost dublată de versiunea tipărită sub forma unui caiet pentru copii, disponibil în română și maghiară.
Odată cu venirea epidemiei, proiectul digital a fost promovat la Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, Zilele Castelului din Brâncovenești, Zi de Familie și Picnic la Castelul Gornești, Ziua Renascentistă la Castelul Kalnoky din Micloșoara.
Programul Castelul în Transilvania a fost lansat de Grupul Pont în 2015, cu scopul de a dezvolta și conecta castele și conace transilvănene într-un mod atât strategic, cât și de rețea, pentru durabilitatea lor economică și socială pe termen lung.
În ultimii cinci ani, programul a fost dezvoltat cu ajutorul experților cu o strategie de dezvoltare trilingvă, fiind lansate un site web trilingv similar și o aplicație mobilă, care conțin și completează informații despre 300 de castele.
Coaliția Castel în Transilvania s-a format în 2016, iar până acum au aderat 30 de proprietari de castele transilvănene. Magazinul online a fost lansat în 2017: de aici pot fi achiziționate lucrări tematice ale artiștilor transilvăneni, iar cumpărătorul poate folosi Fondul Castel în Transilvania.
În 2019 a fost introdus documentarul web interactiv „History Is Our Story”, ce prezintă situația castelelor transilvănene prin istoria a trei obiective. Folosind instrumentele multimedia, permite spectatorului sau utilizatorului să exploreze castelele și poveștile lor într-un mod interactiv.