Agricultura Comert Comunitate Digitalizare HORECA IT&C Producători Slider Ultimele stiri

PiataProducatorilor.ro, prima platformă online deschisă micilor fermieri

Compania românească Aristarch Software anunță lansarea portalului PiataProducatorilor.ro, o platformă pentru încurajarea micilor fermieri de a își promova gratuit, în mediul online, produsele locale care, de obicei, se găsesc doar în piețele agroalimentare.

Sub sloganul Prețuri mai bune decât la piață!”, PiataProducatorilor.ro pune la dispoziție un spațiu de întâlnire între ofertele fermierilor și cererea publicului pentru produsele agricole românești, de multe ori superioare calitativ celor din import vândute cu preponderență în supermarket-uri.

Cu un aspect simplu și intuitiv, platforma oferă posibilitatea micilor producători de a se promova rapid și gratuit. Orice fermier care dorește să își expună produsele online are nevoie doar de un telefon cu cameră foto și conexiune la internet. Apoi este suficient să încarce oferta, șase fotografii și datele de contact pentru a se face cunoscut.

Anunțurile sunt publicate imediat pe prima pagină a portalului și în una din cele 12 categorii de produse (Legume, Fructe, Carne, Lactate etc.), dar și republicate automat pe pagina de Facebook – Piața Micilor Producători, ajungând astfel în fluxul de noutăți al abonaților.

Accesul dificil al produsului agricol primar către cumpărătorul final este problema cu care se confruntă micii fermieri români de ani de zile. Odată cu noile restricții în cazul piețelor alimentare, au primit lovitura de grație. Am pornit acest proiect cu un singur obiectiv – să ajutăm la menținerea relației dintre consumatorul român și producătorul agricol local. Este adevărat că, pe rețelele de socializare mai există grupuri de profil, dar acestea sunt închise și necunoscute publicului larg. PiataProducatorilor.ro se adresează tuturor, în mod gratuit și fără nicio restricție. Suntem o companie românească 100% și știm cât este de greu să rămâi într-o piață dominată din ce în ce mai mult de marile corporații străine și fără o susținere reală din partea statului. Cu ajutorul internetului, am concretizat ideea autorităților de-a crea facilități unde micii producători să-și strângă laolaltă marfa pentru a o vinde mai ușor. Aceasta este magia albă a tehnologiei care trebuie pusă în slujba oamenilor și a economiei!” a explicat Adonis Diaconu, fondator și general manager Aristarch Software.

Compania Aristarch Software va continua să investească în dezvoltarea și promovarea platformei PiataProducatorilor.ro în următoarea perioadă, dar are în vedere și lansarea altor proiecte pentru micii întreprinzători români în anul 2021.

Despre Aristarch Software

Lansată pe piață în urmă cu 5 ani, Aristarch Software este o companie românească din industria IT&C, producătoare de software utilitar la comandă și importatoare de echipamente pentru industria de Retail și HoReCa. Compania este deținătoarea aplicației SoftOK> “Simplify your business”, care cuprinde mai multe soluții software dedicate punctelor de vânzare (PoS) pentru optimizarea vânzărilor și controlul stocurilor din locații precum: bar & restaurant, magazin, fast-food, pizza etc.

Related posts

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Robert Bloancă

Negrescu: ”România va găzdui Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor, în perioada exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”

Stefana Muresan

Neogen investeste in Conso

Stefana Muresan

Auto Schunn: 23 de ani de calitate germană în România

Stefana Muresan

Demersuri pentru creșterea exporturilor viticultorilor români

Stefana Muresan

Europarlamentarul Daniel Buda, intervenții importante în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE

Stefana Muresan

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Primele şase autobuze noi Mercedes au sosit la Oradea, urmează hibridele

Traian Dan

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Ligia Voro

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune că România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

redactia

Gratuitățile pentru turiștii care vizitează Oradea continuă până la finalul anului

Traian Dan

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Deputatul Valeriu Steriu propune scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit

redactia

Casa Regală pune la dispoziție spații de cazare la Domeniul Regal Peleș pentru persoanele care sunt nevoite să stea în carantină

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (6): Satele românești

Transilvania Business

Mediciniștii din Cluj au demarat fabricarea de dezinfectant pentru spitale

Nora Dumitrescu

„Tax & Finance Forum București 2019”: Două zile de dezbateri despre tendințele fiscale românești și internaționale

Papuc Irina

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Gruita Ienasoiu

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

Leave a Comment