Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dumexim a semnat contractul pentru Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș

Vineri, 26 aprilie 2024, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș. Contractul a fost semnat de către vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și reprezentantul companiei SC Dumexim SRL.. La semnarea documentului a participat și Gabriel Popa, primarul Municipiului Beiuș.

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția proiectului „Înființare parc de specializare inteligentă Beiuș” este de 27.274.953,77 lei, inclusiv TVA. Durata acestuia este de 9 luni (3 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

 

Din fonduri europene

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contractele de finanțare pentru toate cele patru parcuri noi din județ, din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei, au fost semnate. Finanțarea europeană cuprinde și fonduri care pot fi accesate de companiile care vor concesiona parcele în parcurile industriale.

Parcul de Specializare Inteligentă Aleșd are o valoare totală de 22,5 milioane lei (4,5 milioane euro), o suprafață de 86.559 mp și 11 parcele disponibile pentru agenții economici interesați.

Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș are o valoare totală de 44 milioane de lei (8,9 milioane euro), o suprafață totală de 175.183 mp și 16 parcele.

Parcul de Specializare Inteligentă Marghita are o valoare totală de 30,7 milioane lei (6,2 milioane euro), o suprafață de 114.900 mp și 9 parcele pentru operatorii economici.

Parcul de Specializare Inteligentă Ștei are o valoare totală de 27,7 milioane lei (5,6 milioane euro), o suprafață de 138.883 mp și 25 de parcele.

 Ce cuprind contractele

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc.

Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IMOTECA își mărește portofoliul din România și își extinde activitatea în Spania

Articolul următor

Sorin Maxim, director general ADR Vest: „Investim, nu cheltuim!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share