Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transapuseana, traversând ținutul pădurilor de basm

Transpuseana, cea mai mare investiţie pentru un drum judeţean din România, a fost inaugurată cu primul său episod dintr-un basm ce se anunță plin de frumusețe. Valoarea totală a proiectului depășește 73 de milioane de euro, investiția fiind susținută cu sprijinul fondurilor europene.

Drumul judeţean (DJ) 107I are o lungime totală de 78 de kilometri și face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

Transapuseana, un drum cu lucrări de nota 10

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, de profesie inginer, garantează calitatea lucrărilor, afirmând că „lucrările sunt de nota 10”.

„Astăzi, a avut loc recepţia lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puţin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru judeţul Alba şi pentru România. O investiţie pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 şi de «jos pălăria!». Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, transmit că am respectat, la fix, termenul de finalizare a lucrărilor”, a afirmat, pe pagina sa de socializare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Calitatea cere materiale și profesionalism

Marius Haţegan a furnizat informații tehnice legate de realizarea primului sector al Transapuseana, proaspăt inaugurate. Astfel, el subliniază că au fost utilizate 26 de mii de tone/277 de mii de mp de strat de beton asfaltic, 41 de mii de tone de strat de binder, 44 de mii de metri cubi de piatră spartă pentru fundaţie, 25 de mii de metri cubi de beton folosit pentru lucrări de consolidare şi 23 de mii de metri liniari de parapet metalic.

„În concluzie, Consiliul Județean Alba continuă să dezvolte județul. Din toate punctele de vedere. Ca datorie pe care o respectăm, de fiecare data. Restul sunt povești… Tuturor drumuri bune!”,  a completat Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Judeţean Alba.

Transapuseana se anunță a fi un obiectiv turistic în sine, așa cum este, de atâția ani, Transfăgărășanul. După mai bine de 30 de ani, localități mai greu accesibile, precum și frumuseți naturale ale acestei regiuni sunt, în sfârșit, accesibile atât locuitorilor, cât și turiștilor, grație unor investiții importante în infrastructura rutieră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sorin Maxim, director general ADR Vest: „Investim, nu cheltuim!”

Articolul următor

Capitala Europene a Culturii 2023 își culege roadele cu programul Legacy Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share