Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Capitala Europene a Culturii 2023 își culege roadele cu programul Legacy Timișoara

Programul Legacy Timișoara oferă Capitalei Europene a Culturii 2023 posibilitatea să își continuă parcursul cultural desfășurat de-a lungul anului trecut și în 2024. Anul acesta va aduce timișorenilor o agendă foarte bogată de evenimente dintre cele mai variate: spectacole, ateliere, proiecțiii, festivaluri, expozitii, dezbateri, care vor completa agenda culturală a Timișoarei, continuând efervescența creativă a Programului Timișoara 2023. 55 de proiecte sunt finanțate cu 7.000.000 de lei de  Ministerul Culturii, prin Centrul de Proiecte.

„Sunt 94 de aplicații extrem de valoroase la programul Legacy Timișoara 2023, iar numărul mare ne arată calitatea excepțională a moștenirii Capitalei Europene a Culturii pentru care vă mulțumim”, a informat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.

Legacy Timișoara deschide locuri pentru întâlniri culturale

„Capitala Europeană a Culturii nu a fost doar o serie de evenimente pentru Timișoara, ci a fost și rămâne un proiect strategic prin care ne asigurăm că vom păstra bazele economice și pe cele ale prosperității noastre. Doar într-un oraș creativ, în care oamenii au ce să facă în timpul lor liber, există o bază bună pentru activitate economică pe termen lung. De aceea continuăm să investim în proiecte care transformă întreg orașul într-un spațiu cultural în care deschidem locuri pentru întâlnire, pentru a interacționa cu alți oameni, pentru a deveni parte a unei comunități”, a spus Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara

Șapte proiecte vor beneficia de finanțare

După soluționarea contestațiilor, șapte proiecte au completat lista proiectelor care vor primi finanțare în acest an, în programul Legacy Timișoara 2023. Programul a dat oportunitatea organizațiilor din ecosistemul Timișoara 2023, dar și inițiativelor culturale noi să îmbogățească programul Timișoara 2023 extins. Diversitatea culturală locală, care a făcut orașul Timișoara atât de efervescent în anul 2023, creșterea participării unui public internațional la evenimentele din Timișoara, creșterea participării publicului la evenimentele care se vor desfășura în anul 2024 în alte locuri decât cele consacrate din centrul istoric, sunt parte dintre obiectivele specifice vizate de programul Legacy Timișoara 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transapuseana, traversând ținutul pădurilor de basm

Articolul următor

La Brașov s-a lansat apelul de finanțare din cadrul programului City RAPTOR 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share