Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO-VIDEO: The Voices of Business Awards Sibiu 2023 – Topul investițiilor, extinderi și planuri ale companiilor în 2023 la Sibiu

De la Brașov echipa revistei Transilvania Business a continuat seria celei de-a doua ediții a galei The Voices of Business Awards 2023 la Sibiu. Evenimentul a avut loc la Hilton Hotel, pe data de 6 aprilie, și a fost susținut de partenerii noștri Gold – DP World și Grupul IRUM – MAVIPROD, și de partenerii silver – DAW Bența RomâniaE.ON Energie Romania, Romgaz, Transavia, Valserv și Zacaria. Din partea autorităților publice ne-a onorat cu prezența vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu.

Companiile au fost premiate luând în considerare atât indicatori economici relevanți, cât și potențialul firmelor de a inova, de a rezista într-o economie turbulentă, de a se reinventa și upgrada în acord cu trendurile actuale. Astfel, învățând din experiența celor 14 ediții pe care le-am organizat în 2022 în județele din Banat și Transilvania, am propus un format upgradat și mai corect de acordare a trofeelor The Voices of Business: am ținut cont în stabilirea companiilor care vor fi atât de peformanțe, de indicatorii economici tradiționali, însă am luat în considerare și potențialul de dezvoltare a firmelor, reziliența, capacitatea lor de inovare, atenția acordată dezvoltării sustenabile.

The Voices of Business Awards Sibiu 2023

Gala a fost prezentată de Alexandra Cotoi, colega noastră realizator de la Ardeal TV, televiziune regională.

alexandra cotoi

Mesajul din partea revistei a fost adresat în deschiderea galei de Aurelian Grama, fondatorul publicației Transilvania Business.

Aurelian Grama: “Am reușit anul trecut și chiar suntem ca echipă mândri că am reușit o conferință pe energie, pe ce înseamnă geostrategia de fapt în energie și cât de important e să ne jucăm această carte aici, la Sibiu, chiar în această sală. Am reușit o conferință, după aceea, despre Harta investițiilor publice și vedeți cât de importantă este bătălia pentru a accede la fondurile românești și fondurile europene. Și începând cu 2023 am gândit un asemenea tip de abordare și sperăm să fie și o soluție pentru cei care ne susțin și care doresc să vă cunoască. Dar și pentru cei care vor fi premiați și care vor să aibă acces la liderii naționali care înțeleg ce înseamnă presa scrisă, presa economică și pe online și pe social media, dar mai ales ce înseamnă să construiești o nouă divizie – cea de Evenimente – la Transilvania Business, încercând să aducem în prim-plan modelele românești, străine și de companii mixte care merită să fie apreciate, premiate, dar și date ca exemplu într-o societate tot mai obișnuită cu senzaționalul”.

aurelian grama

Vocea Administrației

La această ediție, am fost onorați să îl avem alături pe Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, care a vorbit despre relația dintre mediul de afaceri și autoritățile județene.

“Ne bucură că veniți des la Sibiu. Faceți multe acțiuni, iar în această seară aduceți o recunoaștere a celor din sală. Datorită dvs. suntem în top ca județe atât în ceea ce privește colectarea impozitului de venit, cifre de afaceri, cât și un șomaj foarte mic. Cred că real e negativ, adică cu toții vă confruntați cu o lipsă a forței de muncă. Asta înseamnă că județul e atractiv.

vlad vasiu

În județul Sibiu încercăm în momentul acesta să dezvoltăm un proiect, Sibiu Business Agency, o replicare a Vienna Business Agency, prin care se încearcă atragerea de investiții pentru companiile locale, dar și sprijinirea exporturilor. E o agenție care va funcționa în cadrul CJ Sibiu. În luna august va fi concretizată. Ne mândrim că suntem lideri în Regiunea Centru în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Avem în derulare cel mai mare proiect de investiție – cel de modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu; e un proiect de peste 50 de milioane de euro. În curs de evaluare avem trei proceduri mari: una pentru Spitalul Județean, despre care auziți tot timpul și care se va face, o investiție de aproximativ 600 de milioane de euro; avem proceduri pe zona de waste-management etc.
Ideea este că ne dorim să veniți cât mai mulți și cât mai des la toate procedurile pe care le facem la CJ. Ne dorim să vedem companii locale, indiferent că vorbim de construcții, dotări de școli etc.”. 

DP World, puterea interconectivității

Alături de noi, și la ediția 2023 a The Voices of Business Awards, avem parteneri care cred în demersul nostru de a promova business-ul real din Banat și Transilvania.

Partener gold al seriei de evenimente The Voices of Business Awards, DP World a anunțat, în 2022, lansarea noului său proiect inovator în România: un terminal intermodal și un hub logistic în Decea, lângă orașul Aiud din județul Alba. Investitorul are intenția de a crea mai multe terminale multimodale, iar cel de la Aiud este primul. Astfel, acest terminal va fi deschis pentru bunurile de export din zona Transilvaniei; aici se consolidează tot traficul, respectiv se poate oferi conectivitate nu doar cu portul Constanţa-Marea Neagră, dar şi cu Marea Adriatică, Marea Baltică sau Marea Nordului. Deci, conectivitatea se va face pe coridor feroviar electrificat şi coridor auto.

Dubai Ports este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, activând în portul Constanța din anul 2004 în baza unui contract valabil până în 2049.

Răzvan Filimon, Logistics Sales Manager DP World, a făcut o prezentare despre principalele aspecte ale proiectului de la Aiud.

“Suntem prezenți astăzi în 84 de țări de pe toate continentele. Avem 470 de locații în lume, iar în Europa – 34. În România suntem cel mai mare terminal din portul Constanța, care face legătura între Orientul Mijlociu și Asia. Avem terminalul din Dornești, de la nordul țării, care deservește tot ce ar trebui să deservească porturile din Ucraina. Totul trece prin terminalul de la Dornești și ajung în terminalul din Constanța. Însă pe lângă acest business avem o dezvoltare nouă, în centrul țării, în zona Aiudului, care a venit de la noi cumva organic. Pentru că zona Transilvaniei, Banatul, nordul României sunt motorul dezvoltării în România. Am decis să construim acolo un terminal intermodal, care să deservească toată zona aceasta.

Terminalul din Aiud ar putea să deservească businessurile dvs. și ar putea să vină în întâmpinarea nevoilor dvs. logistice. Deadline-ul nostru de lansare a terminalului este undeva în luna octombrie. Terminalul din Aiud înseamnă aducerea a 4-5 mări în centrul României. Spun asta pentru că în Aiud avem o conexiune bună pe calea ferată cu terminalul din Constanța: adică nu mai încărcăm marfa în camioane să aglomerăm Valea Oltului, dar o ducem pe calea ferată direct în terminalul din Constanța și de acolo – oriunde în lume. Mai mult decât atât, putem să ne conectăm la fel de bine pe cale feroviară cu Rotterdam, cu Gdansk, Koper. Practic, să legăm Marea Adriatică, Marea Baltică, Marea Nordului cu Aiud, cu Transilvania.

Răzvan Filimon, Logistics Sales Manager DP World

Proiectul nostru înseamnă 82.000 mp, conexiuni feroviare, electrificate; o să avem un antrepozit vamal, ca și capacitate o să fie aproximativ 3.500 de containere care pot fi depozitate toată ziua în terminal, plus un depozit logistic de vreo 10.000 de mp, să facem consolidarea mărfurilor dvs. în containere. O să putem să operăm undeva cinci trenuri pe săptămână, 50 de containere pe tren; avem conexiune directă, cel puțin un tren pe săptămână la început către Constanța, sperăm cel puțin un tren către vestul Europei, suntem încă în discuții’.

Grupul MAVIPROD-IRUM, forța inovării

Și în acest an, ca partener gold, ne este alături Grupul de firme IRUM – MAVIPROD. Grupul a ajuns la un punct din istoria sa în care patronatul lucrează proactiv la un proiect stabil pe termen lung.

MAVIPROD a fost fondată în 1993 din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere.
Începând cu 1998 MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA, producător de utilaje forestiere TAF, precum și alte utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului, precum și de utilaje agricole. IRUM a lansat, în 2018, primul tractor românesc conceput și produs la Reghin, modelul TAGRO. Compania are peste 500 de angajați, care lucrează în producție, dar și în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Tractoare Agricole și Forestiere IFOR. IRUM Reghin are un sistem integrat de producție, care include departamente de turnătorie, debitare, tratament termic sau prelucrări mecanice cu comandă numerică.

Invitații la gală au urmărit un VIDEO al companiei IRUM:

VALSERV – lider de piață

Un alt partener de excepție este compania de top VALSERV, lider de piață în domeniul comercializării și distribuției pardoselilor din lemn stratificat premium la nivel național. După investiții de 1,5 milioane de euro în ultimii 12 ani, business-ul Valserv cumulează afaceri de 2 milioane de euro. Compania este prezentă în Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara și intenționează să deschidă noi showroom-uri la Bistrița și Oradea. Pentru a onora rapid comenzile, compania a investit într-un depozit de peste 10.000 mp la Sibiu. Valserv a încheiat un parteneriat exclusiv pe zona Transilvania cu Ter Hürne, cel mai mare producător de pardoseli din Germania.

valentin peia valserv

Valentin Peia, directorul general al companiei, a prezentat noua generație de pardoseli din lemn organic. „Un studiu al OMS referitor la aerul din interior, din spațiile închise arată că ne petrecem aproape 90% din viață în spații închise – locuințe, birouri, mașini etc. OMS ne spune că aerul din interior este de la 5 până la 10 ori mai poluat decât aerul din exterior – un lucru care trebuie să ne dea de gândit. În ultimul timp, în domeniul construcțiilor se folosesc materiale de construcții și finisaje de calitate slabă. Mă refer aici la plasticul, la solventul care se află în compoziția lor. Acestea creează un mediu destul de toxic pentru mediul interior și pot avea repercusiuni asupra sănătății noastre.
Noi prezentăm o nouă generație de pardoseli, pentru că noi credem că e o variantă sustenabilă, sănătoasă. Sunt din lemn natural, au în compoziția lor uleiuri din boabe din soia, din in, sunt fără plastic etc”.

De curând am terminat un proiect cu Academia Forțelor Terestre în care domnul general Bârsan împreună cu echipa lui a luat hotărârea ca toate dormitoarele să fie dotate cu pardoseli organice; o să începem și în sălile de curs. Stă în puterea noastră să schimbăm”.

E.ON Energie România – furnizor integrat de energie

E.ON ne-a fost alături și în 2022 la mai multe ediții ale The Voices of Business Awards. Anul acesta, ne bucurăm că ne însoțesc, din nou în caravana noastră de business.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

Mai multe despre compania E.ON au fost difuzate în următorul material VIDEO:


Proiecte noi pentru ZACARIA

Compania Zacaria este parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani. Zacaria este un dezvoltator ce activează în sectorul de real-estate, având investiții în domeniul industrial, rezidențial, office și retail.

Până în prezent compania a dezvoltat peste 200.000 mp de spații industriale, fiind unul dintre cei mai activi jucători din zona Transilvaniei. Totodată, grupul are la activ încă 10.000 mp de spații de birouri dezvoltate, precum și peste 500 de vile și apartamente finalizate și vândute. Planurile imediate aduc pe piață alte trei proiecte rezidențiale, precum și două noi centre de retail în orașe ca Sibiu, Cisnădie și Craiova.

Marius Moga, Sales & Marketing Manager, Zacaria:

Avem în spate până acum dezvoltate șapte parcuri industriale și ne-am axat în principal pe zona Transilvaniei, ca orașe evident: Sibiu, Alba, Arad, Oradea, dar și Craiova. Avem în portofoliu și am gestionat de-alugul timpului peste 125 de clienți din diverse sectoare de activitate: producție, logistică, servicii, cross-dock și altele. În total am depășit de-a lungul timpului jumătate de milion de mp de teren care au trecut prin portofoliul nostru și am dezvoltat 190.000 mp de hale industriale și momentan avem un landbank de 130.000 mp în Sibiu unde pregătim două parcuri industriale. Avem acum în portofoliu un număr de aproximativ 65 de clienți.

Zacaria Business Center este  un proiect de birouri de aproximativ 3.000 mp la care lucrăm activ, unde ne vom muta birourile chiar noi în aproximativ 2-3 săptămâni. Este parte din fostul Trident. Cu această reconversie a ultimei părți din clădire, practic complexul a revenit la viață în totalitate. În momentul de față, restul clădirii este practic un centru de retail, probabil cel mai important hub de mobilier din oraș.

Avem încă disponibili  spre închiriere 1.600 mp cu predare în Q2-Q3 anul acesta. Și un mare avantaj, avem și o parcare care suportă aproape 300 de angajați care ar veni cu mașina zi de zi la birou. Nu încurajăm navete cu mașina, dar știm cât de importantă este o parcare pentru un centru de birouri.

Pregătim și stații de încărcare a mașinilor electrice, vom dota parcul cu panouri fotovoltaice; o zonă de food, o zonă de relaxare”.

marius moga zacaria

Marius Moga a prezentat și portofoliul rezidențial al companiei, reunit sub brandul Valetta. În total, e vorba de 620 de apartamente și 180 de vile.

zacaria

„Urmează să mai dezvoltăm 15.000 de mp spații de retal în Cisnădie și în Craiova în perioada următoare. Cisnădie Retail Park este situat chiar în centrul orașului. În urmă cu câteva luni era o zonă cu clădiri vechi, în momentul acesta e curățată pentru a demara construcția. Va exista un food anchor – supermarket de 2.500 mp. Proiectul va avea 9.000 mp de suprafață închiriabilă. O mare parte este deja închiriată. Vom avea o zonă de evenimente și una de food; la fel, o zonă outdoor dedicată evenimentelor, pentru că vrem să fie mai mult decât o zonă de retail park, ci o destinație pentru locuitorii din Cisnădie”.

ROMGAZ

Partener la această gală, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909.

DAW Bența

DAW Bența este un producător și furnizor de materiale de finisaj și protecție pentru clădiri, de la vopsele lavabile, în interior – exterior, albe sau colorate, lacuri și lazuri pentru lemn și metal, până la sisteme de termoizolații și tot ce ține de finisajele fațadelor, soluții epoxidice de protecție pentru pereți și pardoseli și, nu în ultimul rând, sisteme speciale de renovare a clădirilor istorice. Toată această gamă de produse este reunită sub brandul Caparol și oferă soluții cam pentru orice aplicație în acest domeniu.

Partenerii de la DAW Bența România ne-au transmis un material video de prezentare. Compania a fost alături de Transilvania Business și la prima ediție a galei The Voices of Business Awards.

TRANSAVIA

Unul dintre cele mai reputate businessuri de familie românești, cu o experiență de 30 de ani pe piață, timp în care a devenit liderul local al industriei de carne de pui. Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil cu un model de business integrat vertical pentru a oferi cel mai bun standard de alimentație consumatorilor români și de pretutindeni. Transavia are peste 2300 de angajați, peste 400 hale în 29 ferme de creștere a păsărilor și peste 10.000 ha cultivate cu cereale pentru consumul propriu al păsărilor, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii.

Performerii județului Sibiu

După prezentarea partenerilor care au decis să ne fie alături în organizarea The Voices of Business Awards, a urmat premierea companiilor sibiene.

Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta am eliminat categoriile și am premiat reprezentanții acestora în ordine alfabetică. Trofeele înmânate sunt o îmbinare fericită de lemn și bronz. Oamenii de afaceri care ridicat trofeele au fost rugați să răspundă și unor întrebări pe care le-a adresat Ionuț Oprea, Brand Manager Transilvania Business.

ionut oprea

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU – este principalul punct de trafic aerian situat în centrul geografic al României, funcționând pe actuala locație din anul 1943. Iată că anul acesta aniversează 80 de ani, an în care se implementează unul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii aeroportuare sibiene, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, noua suprafață construită urmând să fie de 22.400 mp, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri.

Luminița Gherendi, director Investiții și Dezvoltare Aeroport Sibiu

Luminița Gherendi, director Investiții și Dezvoltare: „Sperăm ca viitoarele premii să le putem împărți și cu comunitatea care are un rol activ și important în dezvoltarea Aeroportului (…) Proiectul de extindere și modernizare al Aeroportului va aduce tehnologia cea mai modernă la ora actuală pentru echipamentele de securitate și toată lumea va putea să intre și cu lichidele în zona restricționată, ceea ce până acum a creat un disconfort tehnic pentru toată lumea. Toate dotările sunt de ultimă generație și va fi unul din cele mai moderne aeroporturi din România”.

ARIA – Arhitectul stării tale de bine – o afacere de esență sibiană, un business de familie pentru familiile din Sibiu.
Centru medical, facilități moderne de recuperare medicală, bazine de înot, piscine, Aqua-Park, Sport și multe alte facilități dezvoltate pentru sănătatea sibienilor de toate vârstele. În prezent, prin implicarea activă în educația tinerelor generații prin proiecte precum „Ora de educație fizică în bazinul de înot” sau competiții sportive naționale și regionale, Aria investește constant în dezvoltarea comunității locale și în deschiderea zonei pentru turism și parteneriate strategice.

Reprezentant companie: „Este o provocare să scoatem oamenii din casă, să scoatem tinerii din Sibiu și din împrejurimi la competiții sportive, să readucem grupurile împreună pentru activități sportive. Vrem să repoziționăm brandul Aria în comunitatea sibiană nu doar ca un centru medical, pentru că așa a început, dar să înțeleagă că sănătatea noastră înseamnă mult mai mult: și fitness, și înot și multe alte activități”.

COMAY, compania din spatele brandului APOTHEKA, are 31 de ani de activitate. Pe lângă cele 13 farmacii și drogherii situate în Sibiu, Târgu Mureș, Cisnădie, Copșa Mică, Mediaș, Șeica Mare, Bazna și Aiud, compania are și o platformă de vânzare online: www.e-apotheka.ro. APOTHEKA este o farmacie tradițională, așa cum erau farmaciile consacrate în toate timpurile, cu multe preparate realizate în propriile laboratoare, dotate cu aparate și echipamente de ultimă generație, forme farmaceutice care lipsesc uneori din piață pharma, produse dermato-cosmetice proprii și tratamente personalizate prescrise de către medicii prescriptori.

comay sibiu

La CONTINENTAL AUTOMOTIVE SYSTEMS Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are în prezent aproximativ 3.700 de angajați care combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

Sergiu Andrei continental sibiu

Sergiu Andrei continental sibiu

Sergiu Andrei: Locația Sibiu este un punct strategic-cheie, atât din punct de vedere al dezvoltării proiectelor noi, cât și al producțiilor. Anul acesta a fost aprobată realizarea celui de-al șaptelea modul de producție. Acum avem șase. Una din provocări este obținerea forței de muncă calificată. Pentru dezvoltarea în următorii ani, pe lângă proiectele noi, discutăm despre crearea de locuri de muncă noi, de atragerea de competențe noi și dezvoltarea de competențe noi.

În anul 2019, CWS GLOBAL BUSINESS SERVICES a fost înființată ca un Shared Service Center pentru compania CWS, ce aparține Franz Haniel & Cie. GmbH, un holding de investiții de familie german cu o istorie ce datează din 1756 în orașul Ruhrort, Duisburg. Astăzi, această companie este una dintre cele mai mari afaceri de familie private din Europa. La CWS Global Business Services, ne străduim să oferim servicii financiare, de raportare strategică și IT de cea mai înaltă calitate.

FLARO PROD, o companie cu orientare internațională, produce articole de înalta calitate și oferă servicii profitabile pentru clienți și parteneri. Firma are o activitate diversificată și evoluează concomitent în mai multe sectoare economice: industrie auto, electrotehnică, papetărie, mercerie, uz gospodăresc, dar și energie verde. Transferă competențele dintr-un sector în altul, obținând astfel economii de scară și de scop între sectoare.
Preocuparea echipei companiei este pentru creșterea productivității și calității care se concretizează în creșterea nivelului de automatizare a proceselor, astfel că se concentrează pe înlocuirea progresivă a mâinii de lucru cu mijloacele de producție performanțe.

Flaviu Constantin, director general Flaro Prod

Flaviu Constantin, director general Flaro Prod

Flaviu Constantin, director general Flaro Prod

Flaviu Constantin, director general: “Ne motivează sustenabilitatea unui business românesc. E destul de greu să-l faci sustenabil într-o piață cu jucători precum Continental, Siemens, ODU, Marquardt și asta ne motivează. Investim în tehnologii de producție, în echipamente și în echipă. Facem tot posibilul să atragem talente, tineri și să le oferim șansa și oportunități de creștere în carieră”.

IFM EFECTOR – parte a grupului IFM din Essen, Germania – produce și dezvoltă soluții Industry 4.0 inovatoare, software şi produse cloud corespunzătoare care fac procesele comerciale utilizabile digital, oferă noi opțiuni de control holistice pentru eficiență sustenabilă şi optimizarea costurilor. În plus, IFM oferă produse pentru imagistica industrială şi comunicații, precum și sisteme de identificare şi sisteme pentru mașini de lucru.
Cu peste 350 de angajați, încă de la înființare în 2015 IFM Efector se remarcă prin atenția deosebită acordată protecției mediului.

IFM PROVER

Alex Magdoiu ifm sibiu

alex magdoiu ifm sibiu

Alex Magdoiu, managing director: “Sibiul este un oraș cu o dezvoltare economică puternică. Avem planuri mari. Am ajuns la 700 de angajați pe cele două firme. Ca și planuri, tocmai inaugurăm acum într-o lună noul sediu de producție, a doua fabrică în orașul Sibiu și ne bucurăm de rezultate, de oameni competenței, de infrastructură bună – e un mediu propice și o cultură apropiată de vestul Europei”.

HENDRICKSON ROMANIA – este parte a grupului global Hendrickson, care are sedii în mai multe țări din întreaga lume și este considerată unul dintre liderii mondiali în domeniul suspensiilor pentru vehicule comerciale. Compania produce o gamă largă de produse, inclusiv sisteme de suspensie pentru remorci și camioane, componente de frână și alte piese de schimb pentru vehicule comerciale.
Hendrickson operează la Sibiu începând din anul 2012, prin preluarea fostei companii Frauenthal Automotive.

A urmat premierea gazdei noastre de pe 6 aprilie, HILTON SIBIU – oferă o combinaţie perfectă de facilităţi contemporane, amplasarea într-o zonă frumoasă şi bogată cultural şi numeroase posibilităţi de recreere. Hotelul Hilton Sibiu se află la 3,21 km (două mile) de Aeroportul Internaţional Sibiu, şi la zece minute cu maşina de oraşul vechi. Hotelul este o destinație premium pentru evenimentele corporate.

Mihaela Panaiot, Manager Hotel, a ridicat trofeul.

Mihaela Panaiot, Manager Hotel Hilton Sibiu

MARQUARDT SCHALTSYSTEME este producătorul german de mecatronică pentru mai multe industrii: automotive, electrocasnice și scule de mare putere. În ultimii ani, compania s-a orientat și în domeniul electromobilității.

marius constantin marquardt sibiu

marius constantin marquardt sibiu

Marius Constantin: “Cred că un detaliu va lămuri cum e să faci business în Sibiu. Compania Marquardt care are 21 de filiale în 13 țări pe patru continente are următoarea statistică: cea mai mare filială din toată lumea e cea din Sibiu, mai mare chiar și decât cele două din China. Lucrul acesta spune ceva. Cu 2.300 de angajați, cu proiecte de viitor. În momentul de față, pe lângă cele două fabrici, centrul de business, centrul de cercetare, lucrăm la extindere, la o nouă fabrică și la un salt tehnologic, atât în privința produselor pe care le facem, cât și în privința tehnologiei pe care o folosim. Deci, a face business la Sibiu este bine și de asta sunt conștienți toți managerii grupului Marquardt, care peste 2 ani vor sărbători 100 de ani de la înființare”.

MEYER&MEYER INTERNATIONALE SPEDITURE activează în sectorul de Activități de Suport pentru Transporturi. Oferă servicii de logistică și transport mărfuri, cu preponderență între Uniunea Europeană și Africa de nord, iar in regim spot către orice destinație. În aprilie 2023, compania aniversează 25 de ani de activitate în România.

Mihaela Kieltsch, branch manager Meyer&Meyer Sibiu

Mihaela Kieltsch, branch manager Meyer&Meyer Sibiu: “Suntem diferiți față de competitorii noștri din logistică. Avem atuurile noastre pentru a răspunde solicitărilor tuturor clienților și a diversifica această piață și acest domeniu. În momentul de față, creăm un departament vamal aici la Sibiu ca suport pentru Germania. Suntem într-o continuă dezvoltare. O să mai creăm și alte departamente în următoarele 3-4 luni”.

Importantă companie producătoare de produse de morărit, dulciuri și cereale pentru micul dejun, MOARA CIBIN SA este lider pe piața de panificație și morărit. Fondată în anul 1967, Moara Cibin are o lungă tradiţie în producţia de produse de morărit, dar și în comercializarea lor. Parte din Grupul Boromir, Moara Cibin SA este listată la bursă și are în prezent peste 400 de angajați. Compania are în protofoliu produse sub 4 branduri consacrate pe piața românească: Boromir: făinuri, mălai, turtă dulce, biscuiți, grisine, crochete, biscuiți cu cremă; Feleacul – halva, rahat, jeleuri, pufarine, ciocolată de casă, glucoză; Rommac – cereale pentru mic dejun și batoane din cereale; Moara Cibin – făină și mălai. Produsele Moara Cibin sunt distribuite atât la nivel național, în toate marile rețele de retailer IKA și în rețeaua Traditional Trade, cât și la nivel mondial, în Europa, Canada și SUA.

Carmen Ionuş, director economic Moara Cibin

Carmen Ionuş, director economic: “Provocări pe lanțuri există constant. Ne străduim să facem față, să ne adaptăm. Păstrăm constant o calitate a produselor noastre. Facem investiții constante, majore”.

NEXT EXIT: De peste un deceniu, compania este sinonima calității în oferirea de servicii de reprezentare media. Atuul agenției este o echipă cu idei, perspectivă și deschidere spre nou. Sunt mereu cu un pas înainte pentru că au experiență și învață mereu lucruri noi, gândesc tânăr, își asumă riscuri și oferă rezultate.

NTT DATA Romania – în august 2021, compania și-a deschis un birou la Sibiu în care activează 250 de specialiști. Compania NTT DATA Romania, parte a concernului japonez NTT DATA, este furnizor și integrator de sisteme IT complexe, de soluții inovative pentru accelerarea transformării digitale a afacerilor din mai multe domenii, dar și în sectorul administrației publice și cybersecurity.

Alexandru Simion, manager Centru de Competențe NTT data

Alexandru Simion, manager Centru de Competențe NTT data

Alexandru Simion, manager Centru de Competențe: “Centrul de Competențe e o comunitate în jurul tehnologiei. Avem tehnologii clasice, de programare, de cloud solutions, dar și de cybersecurity, unul dintre cele mai noi departamente. Avem multe proiecte în lucru în domenii diverse: automotive, cel mai mare, urmat de cel al asigurărilor, finanțe etc.”.

ODU ROMANIA MANUFACTURING – subsidiara din România a companiei germane ODU, înființată acum 80 de ani, este una din companiile reper din Sibiu și din România, specializată în producția de conectori cu aplicabilitate în diferite domenii: medical, militar, în industria auto, dar și în tehnologii avansate de electronică industrială.
Prezentă în țara noastră din anul 2006, ODU România respectă cu sfințenie motto-ul grupului ODU: creativitate, inventivitate și putere inovatoare

Adrian Costin, general manager ODU manufacturing Sibiu

Adrian Costin, general manager ODU manufacturing sibiu

Adrian Costin, general manager: “Suntem o companie care încearcă să-și producă conectori in-house. Suntem în al 5-lea an în care investim în România. Suntem pe punctul de a deschide o extensie a fabricii noastre, în care încercăm să aducem o tehnologie din Germania. O investiție de peste 20 de milioane de euro, pe care ne gândim să o inaugurăm în luna iunie. Practic, nu suntem foarte afectați de supply chain. Noi livrăm în special pentru Europa. O să fim principala fabrică producătoare pentru piața europeană”.

Pall-Ex, lideri în calitatea serviciului de distribuție expres de mărfuri paletizate. Rețeaua Pall-Ex reunește cele mai performante companii de transport și distribuție din România, ce oferă o gamă completă de servicii personalizate pentru transportul paletizat al mărfurilor.

Roxana Petcu, director marketing; Rodica Gușe, director financiar: „Înainte de a fi un business, Pall-Ex este un brand”. „Am găsit oameni pasionați și iubim foarte mult ceea ce facem. În același timp, este importantă excelența, competența și să faci totul cu multă pasiune”.

RETRASIB, membru al grupului german SGB-SMIT: singurul producător de transformatoare de putere până la 400kV din România.

Alexandru Crăciun, Head of Sales: Noi producem un produs de aproape 100 de ani și se face cam la fel. Cel mai important e că suntem extrem de mândri că avem o fabrică în România care produce transformatoare de putere. Suntem mândri că avem un produs integrat, de la faza de oferte, design, sales, project management și finalizare producem totul la Sibiu. Văzând trendul peste tot, să se electrifice absolut tot, cred că energia electrică, generare, transport, distribuție este cheia. Din punctul acesta de vedere la Sibiu urmărim o dublare a capacității de producție și până în 2028 urmărim o triplare a cifrei de afaceri”.

ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică. Compania investește într-o nouă centrală electrică la Iernut și a încheiat anul trecut una dintre tranzacțiile majore ale industriei energetice din România. Este vorba despre achiziția participației de 50% în perimetrul Neptun Deep. Tranzacția a fost finalizată în august 2022, totodată fiind transferate toate acțiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited.

anca cucerzan romgaz

Anca Cucerzan, reprezentant Romgaz: “Acest premiu certifică rezultatele pe care compania noastră le obține an de an”.

ROZA MUR
Pepiniera Roza Mur a apărut pe piață în 2015, iar cei care i-au pus bazele au în spate o întreagă istorie în ceea ce privește obținerea pomilor fructiferi. În cei câţiva ani de la înființare, pepiniera din Ciumbrud, județul Alba, zonă recunoscută pentru trandafiri și pentru pomi fructiferi, s-a bucurat de un real succes astfel că în prezent are peste 100 de soiuri și specii de pomi, ajungând de la un hectar și jumătate, cât avea în 2015, la 33 de hectare în prezent în 2 puncte de lucru – la Ciumbrud și la Vurpăr.

Teodora Roșian, acționar în pepiniera Roza Mur

Teodora Roșian, acționar în pepiniera Roza Mur

Teodora Roșian, acționar în pepiniera Roza Mur: “Încercăm să aducem plus-valoare sectorului acestuia. Avem un produs care poate fi interesant – pomi fructiferi pentru curți mici și balcoane mici. Vrem să inspirăm oamenii să-i ducă la ei acasă, pentru că poți produce la tine la balcon și să te bucuri chiar dacă nu ai grădină mare. Dacă te plimbi prin oraș, vezi multe balcoane ca spațiu de depozitare și ne-ar plăcea să inspirăm ca oamenii să-și aducă un pic de verde în casă. La Vurpăr avem vreo 90 de oameni cu care colaborăm și încercăm să-i ajutăm, în sensul în care avem și o întreprindere socială”.

SIMPA este o firmă care ajunge zilnic pe masa sibienilor cu pâine, produse de patiserie, produse de cofetărie, sandwichuri, pizza, mâncare. Având în crezul său respectul față de “pâinea cea de toate zilele”, așază clientul cu nevoile, cu dorințele, cu provocările în centrul atenției și muncii sale. În același registru de atenție intră toți angajații firmei, cărora zilnic le este insuflată importanța muncii lor, a bucuriei și satisfacției clienților prin ceea ce fac. Pentru cei care sunt trecători prin oraș, încearcă să le fie de ajutor cu un covrig, o gogoașă și o cafea la prima oră și să rămână o amintire frumoasă, de retrăit în SIBIUL său UNIC.

Maria Agârbicean, director

Maria Agârbicean, director

Maria Agârbicean, director: “Am avut multe provocări în toți anii. Avem 30 de centre proprii, aproximativ 15 parteneri. Urmărim cum se dezvoltă cartierele și solicitările oamenilor să ajungem cât mai aproape de ei”.

SOBIS SOLUTIONS a debutat pe piața din România ca firmă specializată în IT, care oferă soluții și servicii complete de suport software și hardware pentru toate tipurile de clienți și în special pentru administrația publică. Între timp, pasiunea pentru munte, călătorie și artă gastronomică a condus la dezvoltarea într-un grup ce oferă nu doar soluții business, ci și relaxare în timpul liber. Așa au apărut deja celebrele păstrăvăria Albota, restaurantul Hermania, fermele și unitățile pentru producția proprie și Sobis Turism.

Hans Martin Muller, director general Sobis Solutions

Hans Martin Muller, director general Sobis Solutions

Hans Martin Muller, director general, a fost întrebat despre implicarea în digitalizarea administrației publice: „Digitalizarea e o mare provocare. Sobis este primul care a oferit administrației publice un program de leasing, adică nu percepem consultanță, bani în avans. Ceea ce folosește clientul, ca un abonament lunar, asta plătește. Firma s-a impus în piață și ca atare suntem și rămânem un lider”.

SOMAREST – Cu o istorie de 20 ani si peste 1000 de angajați, valorile principale pe care le promovează compania sunt: excelența, pasiunea, calitatea și grija pentru angajați. Somarest este cea mai mare fabrică de marochinărie din județul Sibiu, producând materiale utilizate de marile branduri din vestimentație, inclusiv Louis Vuiton, îmbinând tradiția cu inovația, arta artizanală cu tehnologia.
Recent, Somarest și-a extins activitatea prin închirierea unei hale de producție la intrarea dinspre Mediaș în VGP Park Sibiu.

Lucian Iovan, directorul financiar Somarest

Lucian Iovan, directorul financiar Somarest

Lucian Iovan, directorul financiar Somarest: “Compania a venit în zona Sibiului să se bucure de tradiția bogată în ceea ce privește industria pielăriei. În consecință, facem produse de marochinărie deosebite, de calitate înaltă. Ne bucurăm de expertiza artizanilor noștri prin produsele pe care le realizează și care merg la exporturi”.

SYMTECH SUN a fost înființat în iulie 2021 din pasiunea unei persoane pentru energia fotovoltaică, persoană care are o experiență de mai bine de 10 ani în acest domeniu și care a promovat soluțiile fotovoltaice în România cu mult înainte de criza energetică din ultima perioadă. Încă de la începutul activității companiei sistemele fotovoltaice instalate și/sau vândute conțineau doar echipamente de calitate superioară. În urmă cu o lună, SYMTECH SUN a devenit partener oficial SolSol, care sunt distribuitori ai echipamentelor fotovoltaice premium AEG în Europa Centrală și de Est (inclusiv România). Brand german recunoscut pentru seriozitate, fiabilitate și produsele premium, AEG este printre foarte puținele branduri din lume care oferă toate cele trei componente importante ale unui sistem fotovoltaic (panouri, invertoare și baterii).

Cristian Gherghel, cofondator, Director of Business Development SYMTECH SUN

Cristian Gherghel, cofondator, Director of Business Development SYMTECH SUN

Cristian Gherghel, cofondator, Director of Business Development, despre parteneriatul cu AEG: “Ca dezvoltare, în România cu precădere, dar și la nivel global, sunt puține firme care înglobează din punct de vedere al fiabilității și compatibilității cele trei componente de bază în sistemul fotovoltaic, respectiv panourile, invertoarele și bateriile. Ceea ce compania AEG le înglobează pe toate”.

THRACE GREINER PACKAGING s-a înființat ca joint-venture între Thrace Plastics Pack și Greiner Packaging International, iar din anul 2002 fabrica din Sibiu produce și distribuie ambalaje din plastic turnat prin injecție, găleți și recipiente rotunde, ovale, dreptunghiulare și pătrate cu diverse volume, variind de la 900mL/1L până la 18L. În momentul de față, este cel mai mare producător de găleți din plastic pentru industria alimentară și non-alimentară din România, servisând clienți globali și locali, precum Lactalis, Friesland Câmpina, Olympus, Betty Ice, Pescado, Expertarom, dar și Kober, AkzoNobel, PPG România, Henkel, Duraziv Color sau Druckfarben.

Alina Cojocariu, Managing Director THRACE GREINER PACKAGING

Alina Cojocariu, Managing Director THRACE GREINER PACKAGING

Alina Cojocariu, Managing Director: “Evident, că mediul geopolitic, provocările prin care cu toții am trecut, am suferit din punctul acesta de vedere, întrucât prețurile au explodat. Cu toate acestea, planificând și având o relație cu furnizorii noștri destul de strânsă și făcând parte din două grupuri destul de solide, am reușit să obținem o poziție de stabilitate în ultimii 2 ani care ne-a permis competitivitate pe piață”.

Ultimii, în ordine alfabetică, dar nu cei din urmă, au fost premiați reprezentanții companiilor Valserv

valentin peia valserv

valentin peia valserv

Larisa Fărcaș – Specialist Marketing ; Marius Moga – Sales & Marketing Manager ; Ciprian Staicu – Industrial Sales Consultant, echipa Zacaria

zacaria sibiu marius moga

Fiindcă pe parcursul serii s-a discutat mult despre contribuția și evoluția în comunitate, la final Marius Moga – Sales & Marketing manager Zacaria,  unul dintre tinerii manageri din Sibiu, a vorbit despre dezzvoltarea  mediului de afaceri, cât și a orașului Sibiu.

„Eu cred că noile dezvoltări trebuie să fie făcute pe principii sănătoase. Noi am avut mereu la bază repere sustenabile în proiectele noastre, pentru a oferi o calitate înaltă a serviciilor. Pentru noi, Sibiul mereu a fost o casă adevărată, chiar dacă am cochetat cu ideea de a ne muta la București, am preferat să rămânem aici. Suntem implicați în proiecte locale, nu doar de business, ci și comunitare. Continuăm în același fel. Vedem că nu suntem singurii care nu se axează pe dezvoltarea în zonă”, a conchis Marius Moga.

Grupul de firme Zacaria a primit un premiu special pentru contribuția la transformarea și evoluția economiei regiuniii, dar și pentru încredere, perseverență și creativitate în piața de real estate din România.

Gala de premiere a continuat cu o cină de networking, la un pahar de vin și bucatele delicioase pregătite de profesioniștii Hilton Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Broker de Asigurare Bistrița, locul trei în clasamentul dividendelor propuse în acest an dintre companiile de pe piața reglementată a BVB, este cotată cu un randament net de 9,2%. Societatea de brokeraj a propus un dividend brut de 2 lei la o acțiune cotată la 20 de lei în 5 aprilie.

Firmele bistrițene aduc randamente bune la bursă

Articolul următor
În timp ce AROBS Transilvania Software Cluj a obținut premiul pentru cea mai bună companie a anului, împreună cu Zitec București, fiind nominalizată la încă trei categorii, o altă firmă clujeană de profil, Endava România, a fost premiată pentru cea mai bună campanie de responsabilitate socială.

AROBS, compania IT a anului în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share