Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS, compania IT a anului în România

În timp ce AROBS Transilvania Software Cluj a obținut premiul pentru cea mai bună companie a anului, împreună cu Zitec București, fiind nominalizată la încă trei categorii, o altă firmă clujeană de profil, Endava România, a fost premiată pentru cea mai bună campanie de responsabilitate socială.
Lui Voicu Oprean i-a fost înmânat trofeul decernat pentru cea mai bună companie IT a anului | Foto: ANIS

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a acordat Premiile de Excelență ale Industriei IT pentru activitatea de anul trecut.

În timp ce AROBS Transilvania Software a obținut premiul pentru cea mai bună companie a anului, împreună cu Zitec București, fiind nominalizată la încă două categorii, o altă firmă clujeană, Endava România, a fost premiată pentru cea mai bună campanie de responsabilitate socială.

“Sunt deosebit de onorat să primesc premiul pentru “Company of the Year” şi nominalizările pentru “Software Product of the Year” pentru TrackGPS şi “CSR Program of the Year” pentru proiectul “Fight for Your Green Cause” din partea ANIS și a comunității IT din România. Momentul este cu atât mai special pentru mine cu cât anul acesta aniversăm 25 de ani de AROBS.

Anul 2022 a fost unul intens pentru mine și AROBS Group. Am întâmpinat multe provocări, am avut parte de și mai multe succese, am adus echipe și companii alături de noi în AROBS, am crescut, suntem compania de tehnologie cu cea mai mare capitalizare pe Bursa de Valori București (BVB)”, a spus Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS.

 

Transferul pe Piața Principală, obiectiv de bază

“În 2023 dorim să atingem niște obiective importante pentru a marca acest moment istoric din evoluția noastră. Ne propunem la nivel de grup să avem o cifră de afaceri de 421,3 milioane de lei și un profit net de 45,2 milioane de lei.

Pentru perioada următoare avem în vedere derularea mai multor acțiuni care să contribuie la îndeplinirea obiectivelor noastre strategice: transferul pe Piața Principală a BVB, derularea proiectului de ESOP, răscumpărarea de acțiuni din piață, precum și integrarea companiilor achiziționate în 2022”, a menționat fondatorul AROBS.

La Premiile de Excelență ale Industriei IT 2023 au fost nominalizate 55 de proiecte. Printre clujenii care au mai participat la eveniment s-au numărat Sabin Sărmaș (foto), președinte al Comisiei pentru tehnologia informațiilor și comunicațiilor a Camerei Deputaților, și Bianca Muntean, cofondator al Transilvania IT Cluster, membru al juriului.

 

55 de proiecte nominalizate la premiile ANIS

Categoria “R&D Project of the Year” a fost acontată de Atta Systems, cu Eupnoos (în finală cu Atos România și Metro Digital); pentru “Education Program of the Year” a fost premiată Microsoft România (în finală cu Adservio și Ateliere fără Frontiere), iar pentru “CSR Program of the Year”, Endava (foto), cu inițiativa “Stronger Together for Ukraine” (în finală cu AROBS și Mindit.io).

“Startup of the Year” a fost Bright Spaces (în finală cu MedX și Sano-Meter); “Software Outsourcing Project of the Year” – Luxoft România și Rinf.tech (în finală a mai intrat mReady); “Software Product of the Year” – Kinderpedia (în finală cu AROBS și Cyscale Systems), iar “Member of the Year” – Beenear (în finală cu Adservio și SAP România).

ANIS reprezintă organizația patronală a firmelor de tehnologie care își propune cooperarea între companii, guvern, autoritățile publice și mediul academic în scopul dezvoltării potențialului industriei high-tech românești și a calității sistemului educațional. Asocierea reprezintă 66% din cifra de afaceri din industria de IT din România și 42% din forța de muncă în domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO-VIDEO: The Voices of Business Awards Sibiu 2023 - Topul investițiilor, extinderi și planuri ale companiilor în 2023 la Sibiu

Articolul următor

Anna Piheni, arhitecta vinurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share