Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO-VIDEO: Elitele din Alba, distinse cu trofeul The Voices of Business

Echipa revistei Transilvania Business a premiat, în cadrul Galei The Voices of Business Awards 2023, performerii mediului de business din județul Alba. Ne-au fost alături manageri ai companiilor premiante, parteneri de încredere și reprezentanți ai autorităților publice județene și locale.

Evenimentul a avut loc la Allegria Events Center și a fost susținut de partenerii noștri Gold – DP World și Grupul IRUMMAVIPROD, și de partenerii silver – DAW Bența România, E.ON Energie Romania, Transavia și Valserv.

În ziua de 18 a lunii mai, ne-am (re)văzut cu elitele business-ului din județul Alba în distinsul spațiu al Allegria Events Center din Alba Iulia pentru a doua ediție a Galei The Voices of Business Awards. În cadrul evenimentului, liderii economiei din Alba au fost distinși pentru performanțele financiare, dar și pentru potențialul de dezvoltare a firmelor, reziliența, anduranța, capacitatea lor de inovare, atenția acordată dezvoltării sustenabile.

Alexandra Cotoi, colega noastră de la Ardeal TV, gazda evenimentului l-a invitat, în deschiderea galei, pe Aurelian Grama, fondatorul revistei Transilvania pentru un insight despre publicație și importanța acestui eveniment.

“Prin organizarea a doua oară a Galei The Voices of Business Awards Alba suntem consecvenți în demersul nostru de a celebra performanța, viziunea, colaborarea, responsabilitatea și anduranța în afacerile private și publice din acest județ. Prin acest eveniment ne propunem să evidențiem, să promovăm și să conectăm cele mai dinamice și performante companii din Alba”, a subliniat fondatorul revistei Transilvania Business.

Ca de fiecare dată, reprezentanții autorităților publice județene și locale au fost alături de noi cu mesaje pentru mediul de afaceri.

Avem în județul Alba, din fericire, foarte mulți antreprenori locali care, printr-o determinare și ambiție personală, au reușit să ducă afacerile la un nivel foarte ridicat. Eu cred că noi, instituțiile statului, avem datoria să sprijinim mediul privat. Cel puțin asta facem de o bună perioadă, împreună cu Consiliul Județean și cu toate primăriile din județ încercăm să avem o dezvoltare constantă, iar eu, ca prefect, vă asigur că avem o preocupare zilnică ca instituțiile coordonate de noi, instituțiile deconcentrate, să sprijine mediul de afaceri. În acest sens avem tot timpul inițiative să scurtăm perioada de avizare”, a spus prefectul jud. Alba, Nicolae Albu.

“Sunt convins că toate administrațiile publice locale din județ susțin mediul de afaceri, nici la Sebeș nu este altfel. Misiunea administrației este, pe lângă cât mai puțină birocrație, asigurarea unei infrastructuri potrivite pentru susținerea mediului de afaceri. Pe de altă parte, porțile deschise ale unei administrații în tot ceea ce privește colaborarea directă cu oamenii de afaceri, cu întreprinzătorii reprezintă un aspect deosebit de important. Avizele, autorizațiile, certificatele, toate aceste documente de care aveți nevoie zilnic sau des în activitatea dvs. nu trebuie să fie un impediment, nu trebuie să fie obținute greu sau nu trebuie să fie obținute târziu”, a punctat Emil Benga, consilierul personal al primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

 

Terminalul DP WORLD de la Decea funcțional din 1 octombrie

Sunt alături de noi, și la ediția 2023 a The Voices of Business Awards, parteneri care cred în demersul nostru de a promova business-ul din Banat și Transilvania. DP WORLD, care ne este partener Gold în acest an, a fost reprezentat de Răzvan Filimon – Logistics Sales Manager al companiei.

Originar din Alba, acesta a făcut o prezentare amplă a companiei DP World și a proiectului de la Decea, de lângă Aiud.

“E o investiție mare de business care e foarte importantă pentru județul nostru și care trebuie să pună pe harta lumii Transilvania, ca un hub de trading pentru toată Europa Centrală și de Est. Sunt cuvinte mari, probabil că el sună foarte bine, în spate este multă muncă pentru a ajunge aici”, a spus acesta.

Până acum, la Decea au fost investite peste 20 de milioane de euro, iar terminalul este o extensie a Portului Constanța, Sud Agigea.

“Prima fază va fi gata în septembrie, sperăm să începem operarea la 1 octombrie. Este vorba de o platformă betonată, operațiuni de containerizare efectiv. În schimb, proiectul în sine mai cuprinde între 115.000 de metri pătrați de depozitare, dezvoltate de partenerul nostru specializat în parcuri logistice. Din aceste 115.000 mp, 25.000m² le vom lua noi unde vom face operațiuni de paletizare, etichetare, containerizare, scoatere din container ș.a.m.d. Aceasta va fi faza a doua”, a mai arătat Răzvan Filimon.

În final acesta le-a lansat participanților la gală o provocare.

“Este un business care e strict legat de businessurile dvs. E foarte important pentru noi să vă ajutăm și să înțelegem de ce aveți voi nevoie și ce putem noi să facem. Noi vă punem la dispoziție infrastructura, însă viziunea este a dvs., dvs. vă cunoașteți businessurile”, a conchis acesta.

Pentru contribuția la dezvoltarea jud. Alba, DP World a fost premiată cu trofeul The Voices of Business.

 

Pardoseli sănătoase cu VALSERV

Un alt partener de excepție este compania de top Valserv, lider de piată în domeniul comercializării și distribuției pardoselilor din lemn stratificat premium la nivel național. Compania este prezentă în Sibiu, Cluj și Timișoara, iar în curând alte două locații noi în Oradea și Bistrița vor intra în circuitul Valserv. De asemenea, din luna mai, Valserv este prezentă și în Iași în colaborare cu producătorul de uși și mobilier din lemn masiv Ama Impex.

Începând cu anul 2021, compania Valserv în parteneriat exclusiv cu producătorul german Ter Hürne, lider european în proiectarea și producția pardoselilor din lemn hybrid lansează în premieră în România proiectul “Pardoseli sănătoase pentru un stil de viață sănătos”. Un proiect ambițios în care compania Valserv va promova în piața din Transilvania pardoseli hibride și organice, aliniindu-se astfel unei tendințe tot mai accentuate de a promova produse, sustenabile, ecologice pentru om și mediu.

Floris Amza, director vânzări Valserv, a mai adăugat: Potrivit unui studiu al OMS, 90% din timp ni-l petrecem în interior, într-un spațiu închis. În același studiu, OMS spune că aerul din interior este mai poluat de cinci până la 10 ori față de aerul din exterior. Ce face acest lucru să fie atât de îngrijorător? Foarte simplu: pardoselile, lacurile care se folosesc pe pardoseli, adezivul sunt substanțe care, la o umiditate de 30% în interior, devin nocive pentru oameni”. De aceea, Valserv promovează pardoselile în compoziția cărora folosește materiale ecologice și naturale, care nu sunt periculoase pentru oameni și animale.

 

E.ON, lobby pentru o economie sustenabi

E.ON ne-a fost alături și în 2022, iar anul acesta, ne bucurăm că ne însoțesc, din nou, în caravana noastră de business. E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Alături ne-a fost Remus Negrea, Manager Clienți Business, E.ON Energie România, care le-a arătat celor prezenți care sunt pașii pentru ca oamenii de afaceri să își protejeze business-urile.

“O economie sustenabilă nu poate merge înainte fără o siguranță a business-ului. Siguranța business-ului deja devine certitudine dacă vorbim de sisteme sustenabile de producție a energiei electrice. Soluția pentru viitor este o economie sustenabilă, bazată pe resursă regenerabilă, parcuri, panouri, centrale fotovoltaice. Dacă acum câțiva ani erau poate un moft, acum devine o necesitate. Criza energetică, mai ales pe partea de energie electrică, va continua. Asigurați-vă că aveți o resursă proprie care să vă ajute să vă dezvoltați business-urile. Am încercat să fim un partener corect atât cât am putut într-o piață tulbure”, a spus Remus Negrea.

 

Parteneri de încredere

Ne-au însoțit și la Alba Iulia virtual Grupul MAVIPROD-IRUM. Grupul a ajuns la un punct din istoria sa în care patronatul lucrează proactiv la un proiect stabil pe termen lung. MAVIPROD a fost fondată în 1993 din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere. Începând cu 1998 MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA, producător de utilaje forestiere TAF, precum și alte utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului, precum și de utilaje agricole.

Totodată ne-a fost aproape DAW Bența România, producător și furnizor de materiale de finisaj și protecție pentru clădiri, de la vopsele lavabile, în interior – exterior, albe sau colorate, lacuri și lazuri pentru lemn și metal, până la sisteme de termoizolații și tot ce ține de finisajele fațadelor, soluții epoxidice de protecție pentru pereți și patrdoseli și, nu în ultimul rând, sisteme speciale de renovare a clădirilor istorice.

De asemenea, TRANSAVIA, unul dintre cele mai reputate businessuri de familie românești, cu o experiență de 30 de ani pe piață, timp în care a devenit liderul local al industriei de carne de pui, ne-a susținut și în acest an ca partener al evenimentului din județul Alba.

 

Cei mai buni dintre cei buni

Am trecut apoi la momentul așteptat al serii: premierea companiilor. Premiile au fost înmânate de colega noastră Andreea Motrescu, director de publicitate al revistei, iar reprezentanții companiilor au trecut printr-un scurt interviu totodată.

Grupul Bosch a deschis la Blaj prima fabrică din România – Bosch Automotive Blaj. Aceasta îşi desfăşoară activitatea pe două sectoare: Tehnologie industrială, care produce componente de tehnică liniară şi montaj (din 2007) şi componente pentru industria hidraulică (din 2017) şi Soluţii de mobilitate, care produce, din 2013, senzori şi componente pentru controlul transmisiei folosite în industria auto. Din 2020, fabrica dispune de un centru logistic de 20.000 de metri pătrați, de unde se livrează componente pe toate continentele.

“În ceea ce privește măsurile adiționale prin care ne propunem să reducem emisiile de CO2, aș putea enumera măsura de a implementa diferite sevicii tehnice în cadrul echipamentelor tehnice pe care le folosim pentru că este important să reducem și consumul, nu doar să consumăm energie verde”, ne-a răspuns Ștefan Radu, la întrebarea legată de proiectele companiei în domeniul sustenabilității. Mădălina Cozma a adăugat: “În acest an vom continua investițiile în panouri solare, astfel încât vom fi în măsură să producem mai multă energie verde pe care să o putem da înapoi în rețea”.

 

Albalact, parte a Grupului Lactalis România, este una dintre cele mai mari companii de lactate din România, având o tradiție de peste 50 de ani în industria românească. Cu o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro, Albalact se numără printre cei mai mari investitori și dezvoltatori industriali din țară. Albalact este lider în producția de lapte cu brand-ul Zuzu, de peste 15 ani și deține, de asemenea, cel mai vândut brand de unt și smântână – brandul tradițional Albalact.

“Criteriul de bază este seriozitatea, întâmpinăm dificultăți, ca toți ceilalți de aici, în ceea ce privește partea de calificare a personalului, dar pentru toți cei care sunt deja parte a echipei Albalact și a Lactalis Group oferim o pregătire continuă și respect pe toată perioada desfășurării contractului, deci o creștere alături de noi”, a fost răspunsul Monicăi Cernat, HR Manager, la întrebarea cum este atrasă forța de muncă în companie.

 

Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil cu un model de business integrat vertical pentru a oferi cel mai bun standard de alimentație consumatorilor români și de pretutindeni. Transavia are peste 2300 de angajați, peste 400 hale în 29 ferme de creștere a păsărilor și peste 10.000 ha cultivate cu cereale pentru consumul propriu al păsărilor, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii.

“Exportăm în destul de multe țări, peste 30 din Europa, iar cifrele cresc, am depășit 30% exporturi anul trecut din cifra de afaceri. Aș putea spune că cel mai important ingredient este modelul nostru de business 100% integrat, producem cereale pe care le folosim apoi pentru hrana păsărilor, iar acesta poate fi un business în sine, după aceea avem zona de ferme, zona de abatorizare cu procesare, sunt foarte multe business-uri conexe în această afacere”, a subliniat Daniel Opriș, International Sales Manager, care sunt ingredientele succesului Transavia pe piețele internaționale.

 

Lactalis Logistic, parte a Grupului Lactalis România, este cel mai mare și mai modern distribuitor național de produse lactate din țară. Lactalis Logistic asigură serviciile de logistică pentru toate cele șapte companii ale grupului – Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România și Parmalat România. Lactalis Logistic livrează anual peste 250 de mii de tone de produse lactate și sucuri naturale și asigură o distribuție națională rapidă, bine structurată, completând astfel angajamentul Grupului Lactalis România ca furnizor eficient de produse lactate.

“Suntem în plin proces de dezvoltare, investim 20 milioane de euro într-un depozit nou, plus în depozitul vechi pe care îl automatizăm. Provocarea la depozitul din Alba Iulia unde operăm noi au fost livrările de 1.000 și ceva de tone pe zi, pe care am reușit să le gestionăm și să le operăm cu succes”, consideră Gabriel Rus, Manager Operațiuni, cea mai mare provocare în lanțul de aprovizionare.  

 

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase. Compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din România. Cupru Min S.A. Abrud s-a înființat în anul 2002 și se află în subordinea Ministerului Economiei.

“Dezvoltarea companiei Cupru Min este legată în mare măsură și de evoluția economiei mondiale, europene, dar să știți că prin efort, prin managementul aplicat la Cupru Min, am încercat să dezvoltăm compania independent de ceea ce se întâmplă la nivel local, la nivel național și se pare că am și reușit”, ne-a răspuns Mircea Goia, directorul general adjunct, la întrebarea care au fost factorii care au influențat evoluția spectaculoasă a Cupru Min.

 

Producătorul de componente auto VCST AUTOMOTIVE PRODUCTION ALBA este subsidiara locală a grupului belgian BMT. În fabrica VCST din Alba sunt produse roţi dinţate (arbori dinţaţi) pentru cutiile de viteze a autoturismelor, pentru clienţi precum Opel (PSA), Perkins/Caterpillar, DAF, Volkswagen, Ford, Audi şi Porsche.

Hunyádi Gyöngyi, HR Manager, consideră că: “Numărul constant de angajați se datorează faptului că am creat o cultură organizațională care se bazează pe comunicare, comunicare internă și externă, și asta reține oamenii. Pot să vă spun că din 2017 când am venit în organizație că fluctuația personalului era de 30%, iar 2022 l-am încheiat cu 9%. Deci cred că facem ceva bine”.

 

IPEC SA nu este doar o afacere de succes, este Inovație, Performanță, Eficiență, Competență.  Compania a luat naștere în 1990, ca o afacere mică de familie și a crescut treptat, îmbinând experiența cu cele mai înalte standarde de calitate. Astăzi, IPEC este lider în România în producerea articolelor de menaj din ceramică, și unul dintre principalii producători mondiali din domeniu.

“Suntem primii în lume care am făcut presare izostatică, turnare sub presiune, aplicare prin vibrație, suntem primii în lume care am pus roboții la treabă să retușeze farfuriile, suntem primii în lume care am dezvoltat tehnologii noi de ardere. Acum avem o dezvoltare în contextul crizei energetice, am dezvoltat un material care se arde și are proprietăți mai bune decât porțelanul tradițional, doar că se obține cu costuri energetice cu 30% mai reduse”, ne-a spus Cristian Covaciu, director general, la întrebarea despre inovarea în IPEC.

 

APA CTTA ALBA este operatorul regional care furnizează și prestează servicii de alimentare cu apă și de canalizare în județul Alba. Compania a derulat în ultimele două decenii proiecte majore pentru ca astăzi locuitorii din județul Alba să fie racordați la rețeaua de apă în procent de aproape 100%.

Paul Voicu, director APA CTTA SA ALBA- Sucursala Alba Iulia, a explicat această reușită astfel: Municipiul Alba Iulia și județul Alba au reușit să implementeze foarte multe proiecte, dar știm cu toții și mai bine unii dintre dvs. că orice proiect ai, trebuie să vezi cum îl finanțezi, iar noi am lucrat în această zonă pentru a atrage foarte multe surse de finanțare și directe și fonduri de preaderare, SAPARD, SAMTID. Când am început cu fondurile europene, deja eram obișnuiți să lucrăm pe aceste sisteme, chiar și acum lucrăm pe foarte multe proiecte și pe foarte multe linii de finanțare”.

 

Atlas Imobiliare este cea mai mare companie de transport expres din România, cu capital integral autohton, membră a Deutschen Wirtschaftsclubs Siebenbürgen. Compania oferă o gamă largă de servicii de transport și logistice, încercând să acopere în totalitate nevoile clienților săi. Astfel, oferă servicii de expediere express şi servicii de transport internaţional de mărfuri, atât rutier, cât și maritim și feroviar, precum şi servicii de depozitare şi manipulare.

“Pe noi, în momentul de față, nu ne afectează că suntem în Spațiul Schengen sau în afara lui, deoarece, după cum se vede, activitatea noastră a crescut de la an la an”, ne-a răspuns Iulia Hribal, Director General, la întrebarea: cum vă afectează faptul că nu suntem în Spațiul Schengen?

 

DN AGRAR este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România și líder în producția de lapte de vacă, cu o producție de aproape 50 de milioane de litri de lapte, la finele anului 2022.

Compania este listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO, începând cu 2 februarie 2022. Grupul DN Agrar include 15 societăţi, dintre care 4 ferme pentru creşterea bovinelor de lapte si producţia de lapte de vacă, precum si activități de producţie agricolă vegetală, servicii agricole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management.

“Noi, la DN Agrar, avem planul de dezvoltare de care nu ne-am putut dezice, indiferent de situația care a fost în acest an. Desigur că sunt provocări peste care trebuie să trecem. Avem un an de când suntem listați pe Bursa de Valori, am atins aproape 50 de milioane de litri de lapte. Avem și activități de agricultură și suntem în plină expansiune pentru fermele noastre”, a punctat Lacrima Popa, Manager Marketing&PR, despre provocările grupului în ultimul an.

 

Albatros Gold este unul dintre cel mai importanți producători de ouă din Transilvania. Înființată acum mai bine de 20 de ani, Albatros Gold a devenit cel mai mare producător de ouă din județ și unul dintre cei mai mari din regiunea Transilvaniei. Astăzi compania este un complex agroindustrial integrat și vertical, ceea ce înseamnă implicarea și controlul asupra întregului proces de producție, ceea ce permite controlarea calității de-a lungul operațiunilor, “de la fermă la furculiță”.

Ultimul an a fost provocator ca pentru toată lumea, dar creierul din spatele acestei afaceri reușește cu succes să ducă lucrurile mai departe”, a apreciat Corina Oniței.

 

Lamacos Construct a fost înființată în 2011, cu profil de activitate construcții civile și industriale. În portofoliul companiei se regăsesc lucrări importante precum execuția de hale și alte obiective pentru Transavia, Solina Romania, Elis Pavaje, IPEC, Prefera Foods, Transilvania Nuts, Theodora Golf Club.

Compania a fost reprezentată de către administratorul Horațiu Retegan Maftei care așteaptă noi proiecte din partea companiilor din județ pentru a dezvolta noi șantiere.

 

EURO Team GB Spedition este o companie cu capital integral românesc, specializată în transportul rutier de mărfuri și intermedierea serviciilor de transport. Cu o experiență vastă și o echipă dedicată, EURO TEAM GB SPEDITION a devenit un jucător de încredere în industria transporturilor. De la înființarea sa în 2016, EURO TEAM GB SPEDITION a reușit să își dubleze constant cifra de afaceri, atingând în 2022 un impresionant total de 16 milioane de euro.

“Cred că meritele nu sunt chiar ale mele în totalitate, fiindcă fără o echipă puternică pe care am reușit să o construiesc de-a lungul timpului și fără ajutorul clienților cărora le mulțumesc pentru loialitate nu puteam să ne dezvoltăm”, a susținut Octavian Blăjan, CEO, legat de elementele cheie ale dezvoltării companiei.

 

Total Business Land s-a născut în 2015, la inițiativa unui grup de profesioniști în mai multe domenii de activitate, cu ambiția de a oferi o gamă largă de lucrări și servicii având ca scop progresul și modernizarea României. TBL Grup a crescut în ultima decadă accelerat din toate punctele de vedere: linii de business, cifră de afaceri, număr de angajați, extindere teritorială, complexitatea proiectelor în implementare.

“Dezvoltarea companiei noastră a fost focusată în special în jurul oamenilor, iar specialiștii pe care noi îi avem și, cu siguranță, îi creștem în viitorul apropiat, ne ajută să ne implicăm în proiecte de infrastructură și dezvoltare nu doar pentru județul Alba, dar și pentru județele din toată țara. Suntem o companie la momentul de față cu peste 900 de angajați și tindem să creștem cât mai mult în următoarea perioadă”, a subliniat Laurențiu Gheorghe Breaz, director tehnic în cadrul companiei, despre cheia succesului companiei.

 

Instalatorul SA a împlinit în acest an 32 de ani de existență pe piața. Compania este specializată în derularea lucrărilor de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Compania avea în ultimul an de raportare afaceri de circa 6 milioane de euro și în jur de 100 de angajați. Compania a fost reprezentată de inginerul Horia Gheberta.

 

Miomar Universal oferă de peste un deceniu produse de calitate atât companiilor, cât și persoanelor fizice.

“Pe partea de resurse umane momentan avem în desfășurare două proiecte, cu termen de finalizare sperăm sfârșitul lunii iunie. Avem o colaborare cu Liceul Tehnologic Aiud pe partea de recrutare și de integrare a tinerilor în câmpul muncii. Și mai avem un proiect foarte frumos, vom deschide primul magazin școală care va asigura 100% training intern tuturor angajaților noștri. Iar pe partea de dezvoltare suntem mândri să vă anunțăm că vom ajunge cât de curând și în Blaj, după Aiud și Ocna Mureș”, a enumerat Alexandra Roxana Miles, HR Manager, planurile de dezvoltare ale Miomar Universal.

 

Cora Office Solutions sau CTC, cum sunt cunoscuți în zonă, oferă companiilor tot ceea ce au nevoie în materie de birotică, papetărie, produse de curățenie, igienă, mobilier de birou și școală, ambalare, echipamente de protecția muncii, IT, consumabile și service IT sau articole de lux. Mai mult, începând cu 2021, în grupul de firme au și o Unitate Protejată susținând integrarea persoanelor cu handicap în societate. Așa cum spun ei: Colaborările noastre sunt în primul rând ”Human to Human”.

“Noi ne simțim binecuvântați pentru că îi vedem zi de zi fericiți, nici nu vă dați seama ce bucurie se vede pe chipul persoanelor cu handicap când se simt apreciați în cadrul companiei. Vă încurajăm, ajutați-i, este o binecuvântare să îi vedem fericiți și că sunt integrați în societate”, ne-a răspuns Florin Cosmin Stanciu la întrebarea legată de integrarea persoanelor cu handicap în activitatea companiei.

 

Axel Company este o afacere de familie dinamică, înființată în 1994, care și-a consolidat poziția că distribuitor de bunuri de larg consum la nivelul județului Alba, dezvoltând în paralel și  un depozit de tip cash&carry în orașul Alba Iulia, promovând prin activitatea să atât producători locali, cât și producători naționali și internaționali.

“Suntem o afaceri mică, de familie, o afacere cu suflet și am preferat întotdeauna să ne dezvoltăm pe plan local, investind în ceea ce avem aici, folosind resursele pe care le avem”, ne-a răspuns Andra Mesaroș, CEO, curiozității noastre referitoare la atragerea producătorilor locali în rețeaua Axel Company.

 

Viitorul ingineriei ascensoarelor este sinonim cu activitatea One Lift Ascenseur. Compania este specializată în proiectarea, fabricarea și distribuția de tehnologie avansată. Scopul echipei este de a îmbunătăți experiența clienților lor cu lifturi premium, modernizări și să îi ajute să își facă treaba acum.

Bianca Cotișel, Quotes Manager, crede despre pretențiile tehnice și tehnologice în această industrie următoarele: “Înainte de a intra în această industrie vezi un ascensor cu alți ochi. După ce intri în această industrie, pur și simplu se schimbă totul. Într-adevăr, pretențiile sunt foarte mari deoarece este implicată siguranța oamenilor și nu ne dorim să avem vreun eveniment nefericit. În același timp punem preț pe calitate și pe design”.

 

Nova Grup a fost înființat în 1994, ca o afacere de familie situată în Cugir. Activitățile de bază au fost dedicate de peste 25 de ani angrenajelor și mecanicii fine. Complexitatea produselor și serviciilor oferite de Nova a atins un nivel înalt în ultimii 15 ani, datorită interesului echipei pentru crearea de spații moderne, pentru mașini CNC de ultimă generație, pentru angajați instruiți continuu și pentru un management competent.

“Din cauza condițiilor economice și a lipsei oamenilor, am fost nevoiți să ne concentrăm foarte mult asupra automatizărilor, sigur am apelat la automatizări nu pentru a înlătura oamenii, ci pentru a înlocui oamenii pe care nu îi mai găsim. Suntem obligați de conjuncturi să investim încontinuu în aceste automatizări”, ne-a spus Emanuel Popescu, director general, despre investițiile în Nova Grup.

 

Kangoopack oferă soluții pentru orice tip de ambalare. Compania aniversează 5 ani de la înființare. Firma se mândrește cu peste 500 de clienți mulțumiți și peste 60 de proiecte realizate.

“Provocările sunt pe zona de verde, de protecția mediului și pe zona de optimizare costuri. Pentru noi ca furnizor de soluții integrate pe zona de ambalare finală cu aplicare în orice industrie implică o atenție sporită pe zona de produse reciclate, pe zona de materiale care să conțină cât mai mult produse reciclate în compoziție și pe automatizarea proceselor de ambalare, așa cum am observat se pune accent pe automatizare și, de fapt, este un must”, consideră Mariel Petric, administrator, că sunt provocările în domeniu.

 

Super Termo Instal Grup Aiud aniversează în acest an 10 ani de la înființare. Firma se ocupă de comercializarea de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, precum și de montarea și instalarea acestora.

Călin Vasile Stelian, administratorul companiei, consideră că schimbările climatice influențează obiceiurile de consum ale clienților, vânzările de soluții de răcire fiind în creștere.

Vor mai intra în posesia trofeelor The Voices of Business următoarele companii: Star Assembly & Star Transmission, Apulum SA, Jidvei, Prefera Foods, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Prebet Aiud, Rapid Agregate, Euro Transilvania, IPRODCOOP, ROBY & ERY Construct.

Ligia VORO

Foto: Paul VASIU

Video: Cătălin NICOLAU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Salutăm intrarea în clubul nostru a societății Alstom, reprezentată prin doamna director general Andreea Van Den Bosch”, au transmis reprezentanții Clubului Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC).

Alstom intră în Clubul Francofon de Afaceri

Articolul următor
Sala Polivalentă din Blaj are o capacitate de 2.000 de locuri, este dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a competițiilor sportive.

ACI intră pe ultima turnantă cu Polivalenta din Blaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share