Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alstom intră în Clubul Francofon de Afaceri

Salutăm intrarea în clubul nostru a societății Alstom, reprezentată prin doamna director general Andreea Van Den Bosch”, au transmis reprezentanții Clubului Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC).
Andreea Van Den Bosch a activat în mai multe companii internaționale celebre | Foto: CFAC

Compania franceză din asocierea câștigătoare a contractului de construire a metroului din Cluj se alătură organizației locale de business.

“Salutăm intrarea în clubul nostru a societății Alstom, reprezentată prin doamna director general Andreea Van Den Bosch”, au transmis reprezentanții Clubului Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC). Ea a activat inițial, timp de patru ani în cadrul companiei Office Depot, unde a ocupat funcția de team leader.

Ulterior a devenit director executiv al Bombardier România, societate pentru care a lucrat vreme de nouă ani. La Alstom și-a început activitatea din 2021, inițial fiind coordonator al departamentului de resurse umane pentru Europa, iar ca Managing Director figurează din aprilie 2022.

CFAC se definește ca un mediu de întâlnire al oamenilor de afaceri francofoni locali și de creare de oportunități în afaceri și parteneriate. Organizația își propune să contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiunea Clujului.

Contractul pentru metrou, de peste 2 miliarde de euro

Asocierea Gulermak, Alstom, Arcada a fost desemnată drept câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații, automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică) la magistrala 1 de metrou Cluj.

Oferta câștigătoare a fost de 9,05 miliarde de lei (fără TVA): execuție – 8,6 miliarde, proiectare – 398 milioane. Prima fază prevede nouă stații în reședința de județ, între cartierele Mănăștur și Sopor, pe 7,5 km. Întregul traseu de metrou ușor, pe șine, include 19 stații subterane, cu prelungiri ulterioare spre Florești, respectiv Bd. Muncii. Metrou din Cluj-Napoca va fi funcțional peste opt ani.

Alstom este lider mondial în materie de soluţii de semnalizare urbană de înaltă performanţă Communication-Based Train Control, aflate în funcţiune pe 145 de linii din lume. În Europa, tehnologia Alstom este utilizată la Madrid, Milano, Lyon, Lausanne, Paris şi Amsterdam, iar acum este în curs de instalare pe numeroase alte linii, inclusiv pe magistrala 5 a metroului din Bucureşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maraton pentru educație antreprenorială la Oradea

Articolul următor

FOTO-VIDEO: Elitele din Alba, distinse cu trofeul The Voices of Business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share