Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maraton pentru educație antreprenorială la Oradea

Evenimentul este organizat marți, 6 iunie 2023, la Teatrul Regina Maria din Oradea, de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea.

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial.

„Pactul pentru Educație Antreprenorială”În data de 10.12.2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării – MEC, au semnat  Acordul de Parteneriat – „Pactul pentru Educație Antreprenorială” pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și de liceu a orelor de antreprenoriat.

În data de 06.09.2022 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

Ore de educație antreprenorială

În baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat la nivel național, CONAF BIHOR a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru desfășurarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee.

După modelul Maratonului de Educație Antreprenorială organizat cu mult succes în luna februarie a acestui an la Brăila, de către Sucursala CONAF Brăila, s-a dat startul pregătirilor Maratonului și în alte județe precum: Galați, Argeș, Buzău, Constanța, Neamț, Bacău, Tulcea, Timiș, Brașov, Bihor și municipiul București.

 

În Bihor

Începând cu luna martie 2023, CONAF Bihor împreună cu ISJ Bihor au inițiat Maratonul de Educație Antreprenorială prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din județul Bihor. Acest proiect se va finaliza cu un concurs de planuri de afaceri realizate de elevi din diferite licee ale județului Bihor. Inițiativa a prins repede la elevi, iar proiectele echipelor participante la Maraton au fost centralizate până la data de 15 mai 2023.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială desfășurat în Oradea se va încheia în data de 06.06.2023 printr-un eveniment organizat la Teatrul Regina Maria, începând cu orele 10.30. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele bihorene. Cu această ocazie se va desfășura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare în fața juriului. Echipele participante vor fi răsplătite pentru efortul lor cu diferite beneficii, atât prin cărți, cât și prin vouchere și bilete la anumite evenimente și workshop-uri primite de la sponsorii implicați, precum și prin sprijinul instituțiilor partenere. De asemenea, primele trei echipe câștigătoare vor fi premiate în bani și se vor califica la etapa națională a maratonului care va avea loc în 12 iunie, în București.

„Am avut în vedere rezultatele excelente obținute de către elevii bihoreni la Evaluarea națională și la Bacalaureat. Am descoperit copii cu idei geniale de afaceri și ne-am dorit promovarea lor atât la nivel local cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucur că un astfel de maraton are loc și în județul Bihor și sper că vom da startul organizării acestui tip de evenimente în fiecare an”, a afirmat Balla Elizabeth – Președinte CONAF Bihor.

„O societate puternică este clădită pe o educație susținută de toți actorii implicați, prin activități concrete, incluse sau nu, pentru moment, în curicula școlară. Trebuie să fim conștienți atât noi, mediul antreprenorial, cât și instituțiile abilitate, părinții și profesorii de potențialul enorm pe care tânăra generație îl are. Acțiunile fiecăruia dintre noi trebuie să conveargă în direcția valorificării aptitudinilor, a înclinației, a inteligenței deosebite pe care copiii generației acesteia o au. Felicit sucursala Bihor pentru energia și capacitatea de a disemina prin acțiuni concrete, valorile la care fiecare dintre membrii noștri subscriu! Pentru CONAF, este anul convergenței și inputurile pe care mediul antreprenorial local le transmite prin fiecare sucursală, sunt neprețuite”, a precizat Cristina Chiriac, Președinta CONAF.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea clujeană Scifcar a realizat rețelele de utilități în cartierul Dealul Morii, la blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe.

Scifcar a finalizat utilitățile la noile blocuri ANL din Zalău

Articolul următor
Salutăm intrarea în clubul nostru a societății Alstom, reprezentată prin doamna director general Andreea Van Den Bosch”, au transmis reprezentanții Clubului Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC).

Alstom intră în Clubul Francofon de Afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share