Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scifcar a finalizat utilitățile la noile blocuri ANL din Zalău

Societatea clujeană Scifcar a realizat rețelele de utilități în cartierul Dealul Morii, la blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe.
Valoarea lucrărilor realizate de Scifcar se ridică la 4 milioane de lei | Foto: Municipiul Zalău

Proiectul din reședința de județ a Sălajului a vizat rețeaua de distribuție a apei, canalizarea menajeră și stația de pompare.

Societatea clujeană Scifcar a realizat rețelele de utilități în cartierul Dealul Morii, la blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Cu finanțare prin Programul Anghel Saligny, în cartierul Dumbrava Nord au fost realizate lucrări tehnico-edilitare la cele două blocuri ANL, fiind efectuată recepția lucrărilor.

Prin intermediul acestui proiect a fost realizată rețeaua de distribuție apă, rețeaua de canalizare menajeră, stația de pompare pentru canalizarea menajeră și canalizarea pluvială. În ceea ce privește rețeaua de alimentare cu apă, prin intermediul proiectului a fost extinsă rețeaua pe o lungime de 957 m, din rețeaua stradală existentă pe str. Iașului, până la blocurile ANL.

Rețeaua de alimentare cu apă a fost realizată astfel încât noile obiective aflate în construcție în această zonă să poată beneficia de alimentare cu apă din diferite puncte ale amplasamentului. Canalizarea menajeră a fost realizată pe 1.189 m liniari, asigurând transvazarea întregului debit de apă menajeră din zona Dealul Morii, nu doar din zona locuințelor ANL.

Stația de pompare realizată este de tip cheson prefabricat din beton, echipată cu electropompe submersibile. Canalizarea pluvială a fost realizată pe o lungime de 849 m. Lucrările au fost realizate de Scifcar Cluj-Napoca, valoarea investiției fiind de 3,4 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată.

Scifcar, societate administrată de Ioan Carpiuc, a realizat afaceri de 5 milioane de lei anul trecut, cu 32 de angajați. În această perioadă, Primăria Zalău, prin societatea Citadin, intervine cu lucrări de amenajare și asfaltare a drumului de acces, amenajarea parcării și a trotuarelor de la blocurile ANL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

+350 de tineri și profesori s-au pregătit să fie lideri alături de McDonald’s România

Articolul următor

Maraton pentru educație antreprenorială la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share