1 milion de euro de la UE pentru “informatizarea” angajaților din Ardeal

Uniunea Naționalǎ a Patronatului Român (UNPR) va derula un proiect prin care peste 300 de salariați de la 36 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din Regiunea Nord-Vest (RNV) vor fi finanțați să folosească tehnologia în sprijinul firmelor lor.  

Proiectul de aproape 1 milion de euro este derulat împreunǎ cu partenerii organizației patronale, SOV Consulting, Clemon și Hexalina, fiind cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta este al doilea proiect ca valoare din existența UNPR.

Obiectivul general este îmbunǎtǎțirea nivelului de competențe profesionale și socio-personale pentru 326 de persoane din RNV (județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sǎlaj, Bistrița-Nǎsǎud) angajați în aceste IMM-uri.

Este vizatǎ creșterea capacitǎții a 36 de IMM-uri, ce activeazǎ în domeniile Strategiei Naționale pentru Competitivitate și Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare de a derula programe de învǎțare. Cel puțin trei vor introduce programe de învǎțare la locul de muncǎ la șase luni dupǎ finalizarea sprijinului.

Obiectivele vizeazǎ formarea profesionalǎ a angajaților din proiect pentru a-și îmbunǎtǎți competențele asupra utilizǎrii tehnologiei informației, a creșterii eficienței energetice, sociale și civice și calificarea într-una din meseriile specifice domeniilor de activitate a angajatorului.

Cele 36 de întreprinderi vor beneficia de  ervicii specializate de sprijin pentru creșterea capacitǎții a de a implementa programe de formare la locul de muncǎ. La eveniment au participat și reprezentanții UNPR din județele Satu Mare (Tiberiu Markos) și Sălaj (Alin Buză).

Exit mobile version