Sălăjenii cer bani de la Compania de Investiții să își modernizeze drumurile

Consiliul Județean Sălaj a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) finanțarea a trei șosele, dintre care una de conexiune cu Satu Mare.

Fondurile au fost cerute pentru modernizarea Drumului Județean 108S, sectorul Zalha – Bezded – Cernuc (10,3 km), unde partea carosabilă este din balast și piatră spartă, cu gropi, dar și pentru modernizarea DJ 109P, Camăr – limita cu județul Satu Mare (3,5 km), acum din pământ pe toată lungimea, cu gropi.

De asemenea, este solicitată reabilitarea și consolidarea DJ 191G, Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos (DJ 191D), pe o lungime de 11,6 km. Starea actuală a drumului este necorespunzătoare, cu gropi în asfalt, alunecări de teren, iar în unele locuri s-au format făgașe.

Alte șosele cuprinse în strategia de modernizare sunt DJ 108A, între localitățile Bogdana și Agrij (lucrare de 2,5 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată); DJ 108F Măeriște – Moiad (intersecție E81); DJ 108A Jibou (zona parcului industrial) – intersecția DN 1H; DJ 109E Lozna – Cliț – Pod Ciocmani (intersecția cu DN 1H).

Pentru remedierea DJ 110A Guruslău – Coșeiu – Archid a fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații, iar DJ 109F, Fodora –  DN 1C va fi asfaltat în asociere cu comuna Gâlgău.

Exit mobile version