Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălăjenii cer bani de la Compania de Investiții să își modernizeze drumurile

Consiliul Județean Sălaj a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) finanțarea a trei șosele, dintre care una de conexiune cu Satu Mare.

Fondurile au fost cerute pentru modernizarea Drumului Județean 108S, sectorul Zalha – Bezded – Cernuc (10,3 km), unde partea carosabilă este din balast și piatră spartă, cu gropi, dar și pentru modernizarea DJ 109P, Camăr – limita cu județul Satu Mare (3,5 km), acum din pământ pe toată lungimea, cu gropi.

De asemenea, este solicitată reabilitarea și consolidarea DJ 191G, Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos (DJ 191D), pe o lungime de 11,6 km. Starea actuală a drumului este necorespunzătoare, cu gropi în asfalt, alunecări de teren, iar în unele locuri s-au format făgașe.

Alte șosele cuprinse în strategia de modernizare sunt DJ 108A, între localitățile Bogdana și Agrij (lucrare de 2,5 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată); DJ 108F Măeriște – Moiad (intersecție E81); DJ 108A Jibou (zona parcului industrial) – intersecția DN 1H; DJ 109E Lozna – Cliț – Pod Ciocmani (intersecția cu DN 1H).

Pentru remedierea DJ 110A Guruslău – Coșeiu – Archid a fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații, iar DJ 109F, Fodora –  DN 1C va fi asfaltat în asociere cu comuna Gâlgău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modificarea taxei de salubrizare, în dezbatere publică la Sibiu: „Trecem la modelul «plătește pentru cât arunci»”

Articolul următor

Menținerea unui nivel ridicat de implicare a angajaților, principala provocare din HR în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share