Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Categorii: Turism, Ultimele știri

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, ca partener de practică al Colegiului Tehnic de Alimentație Publică Raluca Ripan, 185 de elevi la profilul tehnician în gastronomie.

Primii liceeni au început deja stagiul de practică și consiliere profesională la secțiile de carmangerie, panificație-patiserie și lactate, amplasate în stațiile pilot ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Capital Uman (2014-20220) și susținut prin Fondul Social European (FSE), beneficiar fiind SADC Expert Consulting Cluj-Napoca. Partener de practică este Agronomia Agro Food Innovation (AAFI), societate care aparține USAMV.

“Proiectul are drept obiectiv creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă.

Competențele profesionale dobândite ca urmare a stagiilor de practică vor contribui la pregătirea viitorilor specialiști în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă și de specialiști care beneficiază de o pregătire de calitate”, a precizat Lucian Cuibus, administrator al AAFI.

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizați cu bunele practici din industria alimentară, cu accent pe produse locale de calitate superioară și ecologice. Sesiunile de practică se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate și siguranță medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

AAFI procesează materii prime obținute în fermele și stațiunile universității, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, produselor fiind comercializate în magazinele USAMV.

Exit mobile version