Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, ca partener de practică al Colegiului Tehnic de Alimentație Publică Raluca Ripan, 185 de elevi la profilul tehnician în gastronomie.

Primii liceeni au început deja stagiul de practică și consiliere profesională la secțiile de carmangerie, panificație-patiserie și lactate, amplasate în stațiile pilot ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Capital Uman (2014-20220) și susținut prin Fondul Social European (FSE), beneficiar fiind SADC Expert Consulting Cluj-Napoca. Partener de practică este Agronomia Agro Food Innovation (AAFI), societate care aparține USAMV.

“Proiectul are drept obiectiv creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă.

Competențele profesionale dobândite ca urmare a stagiilor de practică vor contribui la pregătirea viitorilor specialiști în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă și de specialiști care beneficiază de o pregătire de calitate”, a precizat Lucian Cuibus, administrator al AAFI.

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizați cu bunele practici din industria alimentară, cu accent pe produse locale de calitate superioară și ecologice. Sesiunile de practică se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate și siguranță medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

AAFI procesează materii prime obținute în fermele și stațiunile universității, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, produselor fiind comercializate în magazinele USAMV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Metalica Oradea, scoasă la vânzare pentru mai puțin de 9 milioane de euro

Articolul următor

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share