Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

După o perioadă de trei ani în care proiectul Parcul Științific și Tehnologic Bihor, finanțat din fonduri europene, a stagnat, au fost făcuți primii pași pentru deblocarea acestuia, urmând ca județul Bihor să beneficieze în următoarea perioadă de dezvoltare economică și tehnologică.



Proiectul a demarat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Județean a aprobat asocierea dintre U.A.T. Județul Bihor și Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. în scopul înființării Societății Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL. Un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, pentru realizarea Parcului a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL. Contractul de finanțare a fost semnat pe 21 septembrie 2020. Ulterior semnării contractului, în scopul implementării în bune condiții a proiectului, Consiliul Județean Bihor a solicitat înlocuirea partenerului Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. cu partenerul Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A.

Ieri, în ultima întâlnire pe care am avut-o cu partenerii acestui proiect, s-a constituit noua echipă de implementare a proiectului formată din reprezentați ai Consiliului Județean Bihor, Universitatea Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Am decis să dăm drumul finanțării, să pregătim documentația necesară și să demarăm procedurile de licitație și execuție. Săptămâna viitoare va fi publicat în SICAP anunțul de licitație, iar în luna martie vom da startul pentru depunerea ofertelor. Acest proiect va fi un sprijin pentru mediul de afaceri și pentru cercetarea științifică și tehnologică și va duce la creșterea competitivității economice, la specializarea inteligentă și la dezvoltarea economico-socială a județului Bihor”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția presupune construirea și dotarea unei clădiri cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, amenajarea unei parcări cu 63 de locuri și instalarea unui rastel de biciclete.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor va presta, prin Universitatea din Oradea, servicii de transfer tehnologic către agenții economici în următoarele domenii: eco-nano-tehnologiiși materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și sercuritate, sănătate, biochimie, energie, mediu și schimbări climatice.

Valoarea totală a proiectului este de 32.976.255,68 lei, din care 32.476.255,68 lei este aportul U.A.T. Bihor, iar 500.000 lei reprezintă contribuția Universității Oradea. Din suma aferentă Consiliului Județean Bihor, contribuția proprie este de 51,82% (16.831.853,20 lei), restul fiind fonduri nerambursabile. Proiectul a fost cuprins pentru finanțare în Programul Operațional Regional 2014-2020, iar perioada de implementare este de 60 de luni de la data depunerii proiectului, respectiv între 01.08.2018 și 31.07.2023.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Articolul următor

Investiții de 100 mil. euro anul trecut într-o comună mureșeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Țintă 2030: Brașov „oraș unicorn”

Asociația ProAfaceri România a primit premiul „Excelență în susținerea dezvoltării antreprenorilor” la Gala Excelenței în Afaceri, conferit de…
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale

„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share