Bihor Constructii Educatie Fonduri Europene Investitii Proiecte Slider Ultimele stiri

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

După o perioadă de trei ani în care proiectul Parcul Științific și Tehnologic Bihor, finanțat din fonduri europene, a stagnat, au fost făcuți primii pași pentru deblocarea acestuia, urmând ca județul Bihor să beneficieze în următoarea perioadă de dezvoltare economică și tehnologică.

Proiectul a demarat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Județean a aprobat asocierea dintre U.A.T. Județul Bihor și Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. în scopul înființării Societății Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL. Un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, pentru realizarea Parcului a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL. Contractul de finanțare a fost semnat pe 21 septembrie 2020. Ulterior semnării contractului, în scopul implementării în bune condiții a proiectului, Consiliul Județean Bihor a solicitat înlocuirea partenerului Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. cu partenerul Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A.

Ieri, în ultima întâlnire pe care am avut-o cu partenerii acestui proiect, s-a constituit noua echipă de implementare a proiectului formată din reprezentați ai Consiliului Județean Bihor, Universitatea Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Am decis să dăm drumul finanțării, să pregătim documentația necesară și să demarăm procedurile de licitație și execuție. Săptămâna viitoare va fi publicat în SICAP anunțul de licitație, iar în luna martie vom da startul pentru depunerea ofertelor. Acest proiect va fi un sprijin pentru mediul de afaceri și pentru cercetarea științifică și tehnologică și va duce la creșterea competitivității economice, la specializarea inteligentă și la dezvoltarea economico-socială a județului Bihor”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția presupune construirea și dotarea unei clădiri cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, amenajarea unei parcări cu 63 de locuri și instalarea unui rastel de biciclete.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor va presta, prin Universitatea din Oradea, servicii de transfer tehnologic către agenții economici în următoarele domenii: eco-nano-tehnologiiși materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și sercuritate, sănătate, biochimie, energie, mediu și schimbări climatice.

Valoarea totală a proiectului este de 32.976.255,68 lei, din care 32.476.255,68 lei este aportul U.A.T. Bihor, iar 500.000 lei reprezintă contribuția Universității Oradea. Din suma aferentă Consiliului Județean Bihor, contribuția proprie este de 51,82% (16.831.853,20 lei), restul fiind fonduri nerambursabile. Proiectul a fost cuprins pentru finanțare în Programul Operațional Regional 2014-2020, iar perioada de implementare este de 60 de luni de la data depunerii proiectului, respectiv între 01.08.2018 și 31.07.2023.

Related posts

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

Rablele abandonate în Baia Mare vor fi valorificate la reciclatori

Nora Dumitrescu

Michelin reia producția de cord metalic la Zalău

Nora Dumitrescu

Care sunt companiile care au primit ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor. Impact major asupra economiei

redactia

Wetterbest a lansat noul mat în piața de învelitori metalice: NEOMAT 30

Ligia Voro

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Ligia Voro

Aplicația UPPark, activată în parcările publice ale Clujului

Nora Dumitrescu

CORESI AVANTGARDEN – proiect de regenerare urbană în Brașov

Nicolae Pop

UiPath, rundă de finanţare de 568 de milioane dolari. Compania, evaluată la 7 miliarde dolari

Stefana Muresan

Interacțiune directă dintre client și micul producător român: Aprozarul virtual lansat de Primăria Ciugud devine național

Ion Surdu

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

Atenție! Portal fals pentru achiziția rovinietei!

Ligia Voro

Turcii se întorc pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Tinerii din Transilvania vor fi specializați în ecoturism

Nora Dumitrescu

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

Traian Dan

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Nora Dumitrescu

BT oferă clienților posibilitatea să plătească cu ceasul inteligent

redactia

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Hard data or subjective evaluation? Cities’ investment attractiveness report.

Ionut Oprea

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

redactia

Turism Felix- dividende de 2,8 miliane de lei

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai, reprezentanţă în Japonia

Stefana Muresan

1,4 miliarde de lei investiți de români în prima ofertă din 2021 de titluri de stat

redactia

Leave a Comment