Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de 100 mil. euro anul trecut într-o comună mureșeană

În anul 2020 comuna Sânpaul, una dintre cele mai dezvoltate comune din punct de vedere economic din Transilvania, a beneficiat de investiții private care însumează fabuloasa sumă de 100 milioane de euro. Primarul comunei, Simon István, a anunțat în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, faptul că anul ce tocmai a trecut a fost benefic pentru UAT-ul pe care îl conduce.

”Ce este foarte important pentru comuna Sânpaul este că și în 2020 am reușit să atragem noi investiții private, am putut colabora cu investitorii strategici. I-am putut convinge că este bine să investească în comuna noastră, noi fiind deschiși către dezvoltarea zonei economice.”, a declarat edilul local.

Puiul de Crăiești, Silodep și Hirschmann România, Euro Gas System, Abraziv SRL  sunt companiile care au decis să investească în 2020 în comuna mureșeană.

”Investiția celor de la Puiul de Crăiești într-un abator de păsări este terminată, cei de la Silodep au și ei finalizată investiția. Cei de la Hirschmann România, care mai au pe raza comunei două fabrici, depun actele pentru autorizație de construcție pentru a treia unitate de producție în domeniul automotive, cu o investiție de aproximativ 40 milioane de euro. Euro Gaz System mai construiesc o hală de producție în Parcul Industrial iar cei de la Abraziv SRL vor face o unitate de producție.”, a mai adăugat Simon István.

În total pe raza comunei, în 2020, an de pandemie, s-au decis investiții  de aproximativ 100 milioane de euro. În comuna Sânpaul mai activează o serie de companii naționale și internaționale cum sunt cei de la East Grain, Hirschmann România, AKSD România, Vertisa Enviromental România, M Real Estate, Elmas România, Oprea Avicom, Diadrag și Biogaz.

”Avem pe raza comunei companii private care oferă mii de locuri de muncă, vin oameni din tot județul să lucreze aici, și mai ales ne oferă venituri importante la bugetul local. În continuare încurajăm orice investitor să vină la noi în Sânpaul, avem cele mai bune condiții din județ pe zona industrială, fiind poziționați strategic lângă autostrada-aeroport și cale ferată.”, a mai declarat primarul mureșean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

Articolul următor

Șapte oferte pentru proiectele tehnice ale drumurilor din Zona Metropolitană Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share