Bihor Fonduri Europene Infrastructura Proiecte Slider Ultimele stiri

Șapte oferte pentru proiectele tehnice ale drumurilor din Zona Metropolitană Oradea

Vineri, 29 ianuarie, a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiții pentru lucrarea „Reabilitare DJ767E Oșorhei-Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L= 12,700 km) județul Bihor” și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru obiectivul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” județul Bihor.

În urma anunțului postat pe SEAP, au depus oferte șapte firme și asocieri de firme: SC DP CONS SRL, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania, PROEXCO SRL, ADURO IMPEX, Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL, ASOCIERE: Precon Transilvania SRL (Leader), Aquacons și ASOCIERE: East Water Drillings (Leader), 3TI Progetti Italia- Ingegneria Integrata SPA. Valoarea totală a achiziției este de 2.716.894 lei, fără TVA.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” județul Bihor prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

La finalul anului trecut, Consiliul Județean Bihor și-a asumat realizarea a trei drumuri de legătură în Zona Metropolitană Oradea (ZMO), în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. Județul Bihor va beneficia de 340.000 Euro, fonduri europene, pentru proiectele tehnice. După această etapă, execuția centurilor ar urma să fie finanțată prin Programul Operațional Regional.

Harta drumurilor din ZMO

Decizia privind realizarea proiectului ,,Creșterea accesibilității pe drumuri județene în Zona Metropolitană Oradea”, care va fi realizat cu fonduri europene, a fost luată ca urmare traficului intens din ZMO și a numărului mare de persoane care au locuri de muncă în apropierea orașului Oradea (din peste 160.000 de locuri din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană). Documentația tehnică a fost pregătittă în parteneriat cu primăriile din zona limitrofă a Oradiei (Oșorhei, Nojorid și Sântandrei) și Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare.

,,Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcția unui perimetru extern de 20-30km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 Euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din județul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în așa fel încât să se dezvolte județul și, deasemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiții care vor fi realizate. Banii europeni care sunt pregătiți trebuie să fie investiți acolo unde într-adevăr folosirea lor este la îndemâna mult mai multor oameni, pentru că acolo este și dezvoltarea economică”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Celelalte două centuri pentru care s-au mai întocmit studii de fezabilitate, respectiv Biharia şi Paleu, vor fi realizate de Primăria Oradea, iar legătura între Sânmartin şi Oradea se va realiza în perioada următoare prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

Related posts

Peste 2500 de soluții digitale de business vor fi prezentate la GoTech World 2019

Ligia Voro

Prima ediție a ”Barometrului de securitate energetică” 

Ligia Voro

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Ion Surdu

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

Expediție științifică a UBB în Caucaz

Ligia Voro

Cluj: Investiții de 10 milioane lei în patru centre SPA

Stefana Muresan

Lucrarile de asfaltare pe drumul judetean DJ 107R Baisoara – statiunea Muntele Baisorii, finalizate

Stefana Muresan

Startup de inteligență artificială din Cluj, finanțat de EIT Health

Nora Dumitrescu

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Stefana Muresan

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

Rețea de cinematografe în aer liber

Nora Dumitrescu

Costurile de producție în agricultură, comparativ cu cele din vestul Europei

redactia

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

Fermele piscicole din Ardeal se luptă cu statul, cormoranii și braconierii

Transilvania Business

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Papuc Irina

Anveloparea blocurilor, nereuşită parţială în zona de vest. Dacă vecinii se ceartă blocurile rămân neizolate

Robert Bloancă

Hype Project, lansare pe piața amenajărilor de lux din România

Papuc Irina

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Traian Dan

Ultimele înscrieri pentru studenți și profesori în cel mai complex program de educație

Nicolae Pop

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Se lucrează la racordarea drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la DN 79

Traian Dan

Banca Națională găzduiește expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România, o inițiativă CITR Group

redactia

Leave a Comment