Producătorul de acoperișuri Raiko intră în ringul bursier

Acțiunile producătorului de sisteme pluviale Raiko Transilvania vor intra la tranzacționare, din 8 aprilie, pe Piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).

Anterior listării, producătorul din Căpușu Mare a derulat două plasamente private (iulie 2019 și februarie 2020). Prin acestea a atras 1,9 milioane de lei de la investitorii pe piața de capital, pentru finanțarea activității curente a societății, susținerea activităților de marketing și a eventualei extinderi a activității prin fuziuni. Raiko are un capital social de 4,1 milioane de lei, divizat în acțiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

În februarie 2021, administratorul unic Tomasz Kurcin deținea, împreună cu soția sa, 53,25% din acțiuni. În nume propriu, acesta are 18,21%, iar societatea Tax & Capital Advisors, deținută de cei doi, 35,04%. În urma celui de-al doilea plasament privat, Raiko a obținut o capitalizare anticipată de 4 milioane de lei.

TradeVille a intermediat ambele plasamente private și admiterea la tranzacționare a societății pe Piața AeRO, în calitate de consultant autorizat. Intermediarul va continua să asiste Raiko în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și de informare a investitorilor.

Exit mobile version