Qubiz și Softech, premiate la Gala ANIS

Categorii: IT&C, Ultimele știri

Două companii membre ale Transilvania IT Cluster s-au numărat printre câștigătoarele de la Gala Agenției Națională a Industriei de Software (ANIS). Endava România Cluj s-a numărat și ea printre laureate.  

În cadrul evenimentului au fost premiate companiile și proiectele care s-au remarcat de-a lungul anului precedent. În cadrul ediției curente s-au înscris 51 de proiecte, din partea a 29 de companii. Premiul categoriei R&D Project of the Year a fost câștigat de Qubiz (foto) cu aplicatia Lifelight.

Aceasta este o aplicație mobilă care citește pulsul, rata respirației, tensiunea arterială și în curând saturația de oxigen în doar 40 de secunde de privit în camera telefonului. Scopul principal al aplicației este de a converti fiecare telefon mobil sau tabletă într-un dispozitiv medical de automonitorizare.

Premiul categoriei Software Outsourcing Project of the Year a fost adjudecat de către Softech, care a dezvoltat un sistem integrat al alertelor de urgență care avertizează automat factorii decizionali și inițiază pașii necesari pentru un management de criză eficient. Soluția este deja implementată pe piața europeană, fiind utilizată de mai multe companii, instituții de medicale și de stat.

Compania anului a fost desemnată FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria bancară şi asigurări. Membrul anului a fost desemnat Endava Cluj, care s-a implicat activ în proiectele ANIS în 2020.

Exit mobile version