Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Qubiz și Softech, premiate la Gala ANIS

Două companii membre ale Transilvania IT Cluster s-au numărat printre câștigătoarele de la Gala Agenției Națională a Industriei de Software (ANIS). Endava România Cluj s-a numărat și ea printre laureate.  

În cadrul evenimentului au fost premiate companiile și proiectele care s-au remarcat de-a lungul anului precedent. În cadrul ediției curente s-au înscris 51 de proiecte, din partea a 29 de companii. Premiul categoriei R&D Project of the Year a fost câștigat de Qubiz (foto) cu aplicatia Lifelight.

Aceasta este o aplicație mobilă care citește pulsul, rata respirației, tensiunea arterială și în curând saturația de oxigen în doar 40 de secunde de privit în camera telefonului. Scopul principal al aplicației este de a converti fiecare telefon mobil sau tabletă într-un dispozitiv medical de automonitorizare.

Premiul categoriei Software Outsourcing Project of the Year a fost adjudecat de către Softech, care a dezvoltat un sistem integrat al alertelor de urgență care avertizează automat factorii decizionali și inițiază pașii necesari pentru un management de criză eficient. Soluția este deja implementată pe piața europeană, fiind utilizată de mai multe companii, instituții de medicale și de stat.

Compania anului a fost desemnată FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria bancară şi asigurări. Membrul anului a fost desemnat Endava Cluj, care s-a implicat activ în proiectele ANIS în 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bruxelles-ul vrea Inteligență Artificială de încredere în UE: Fără sisteme sau aplicații care permit guvernelor să efectueze o evaluare a comportamentului social

Articolul următor

Brașovul vrea să identifice un teren pentru un nou stadion municipal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share